Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία Οικοδόμων: Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων της Αθήνας

Το κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας που καλ­λιερ­γεί­ται από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, καταγ­γέλ­λει η Ομο­σπον­δία Οικοδόμων.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση — καταγ­γε­λία της Ομο­σπον­δί­ας, «σήμε­ρα το πρωί, ημέ­ρα Πανελ­λα­δι­κής Πανοι­κο­δο­μι­κής Απερ­γί­ας, ασφα­λί­της τρά­βη­ξε όπλο σε ομά­δα απερ­για­κής περι­φρού­ρη­σης συν­δι­κα­λι­στών οικο­δό­μων στην Αθή­να, παρό­τι, από την αρχή οι συνά­δελ­φοι ενη­μέ­ρω­σαν για την ιδιό­τη­τά τους. Στη συνέ­χεια, κατέ­φθα­σαν στο χώρο κι άλλες αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώ­βι­σαν τους συν­δι­κα­λι­στές με πρό­θε­ση να προ­χω­ρή­σουν σε προ­σα­γω­γές. Κάτω από την απο­φα­σι­στι­κή παρέμ­βα­ση της Ομο­σπον­δί­ας και του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας οι συνά­δελ­φοι αφέ­θη­καν ελεύθεροι».

«Το σημε­ρι­νό περι­στα­τι­κό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέ­χεια ενός επε­ξερ­γα­σμέ­νου σχε­δί­ου, με σκο­πό την τρο­μο­κρά­τη­ση των εργα­ζο­μέ­νων και των αγώ­νων τους» υπο­γραμ­μί­ζει η Ομο­σπον­δία και προσθέτει:

«Χτες, είχα­με Εισαγ­γε­λείς και Πρω­το­δί­κες να ζητά­νε στοι­χεία και ενη­μέ­ρω­ση από το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Θεσ­σα­λο­νί­κης για τις αρχαι­ρε­σί­ες του, για το Συνέ­δριο της Ομο­σπον­δί­ας, τους επι­κε­φα­λής των παρα­τά­ξε­ων. Πριν από λίγες μέρες, στον απερ­για­κό αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων στο γήπε­δο της ΑΕΚ εμφα­νί­στη­κε αστυ­νο­μι­κός διευ­θυ­ντής, που απει­λού­σε με Εισαγ­γε­λείς, λέγο­ντας ότι η απερ­γία είναι παρά­νο­μη, απο­φα­σι­σμέ­νη από μια “ισχνή μειο­ψη­φία”. Επί­σης, πριν από λίγες μέρες στο Συνέ­δριο του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης απο­κα­λύ­φθη­κε η παρου­σία ασφα­λί­τη, που ήταν με συγκε­κρι­μέ­νη απο­στο­λή από το “Συν­δι­κα­λι­στι­κό” της Ασφάλειας».

Είναι φανε­ρό ότι η υλο­ποί­η­ση των αντερ­γα­τι­κών μέτρων και σχε­δια­σμών πάει χέρι ‑χέρι με την έντα­ση των κατα­σταλ­τι­κών μέτρων απέ­να­ντι στα Συν­δι­κά­τα, στη γραμ­μή πάλης που βάζει μπρο­στά τις ανά­γκες των εργαζομένων.

Ούτε οι οικο­δό­μοι, ούτε οι εργα­ζό­με­νοι, ούτε οι αγώ­νες θα στα­μα­τή­σουν, όσα αντι­δρα­στι­κά σχέ­δια κι αν θέσουν σε λει­τουρ­γία διά­φο­ροι μηχανισμοί.

Συσπει­ρω­μέ­νοι στην Ομο­σπον­δία μας, στα Συν­δι­κά­τα και τη γραμ­μή πάλης, θα τσα­λα­κώ­σου­με τα σχέ­διά τους και θα επι­βά­λου­με με τον αγώ­να μας το δίκιο μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο