Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Παρέκαμψαν 50χρονο εμβολιασμένο ασθενή προκειμένου να μπει σε ΜΕΘ ο αρνητής Μητροπολίτης Αιτωλίας!

Σε μια σοβα­ρή καταγ­γε­λία προ­χώ­ρη­σε η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων Δημό­σιων Νοσο­κο­μεί­ων (ΠΟΕΔΗΝ) για το θέμα της άμε­σης μετα­φο­ράς του Μητρο­πο­λί­τη Αιτω­λί­ας Κοσμά σε ΜΕΘ στον Ευαγ­γε­λι­σμό, την στιγ­μή που πάνω από 100 άνθρω­ποι πανελ­λα­δι­κά παρα­μέ­νουν δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός μονά­δων εντα­τι­κής θεραπείας.

Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, προ­κει­μέ­νου να εισα­χθεί στη ΜΕΘ ο — αρνη­τής — Μητρο­πο­λί­της, παρα­κάμ­φθη­κε 50χρονος εμβο­λια­σμέ­νος ασθε­νής που ήταν επί πέντε μέρες δια­σω­λη­νω­μέ­νος σε απλό θάλα­μο του νοσο­κο­μεί­ου Αγρι­νί­ου! Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

Πάνω από 120 δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς με κορω­νο­ϊό βρί­σκο­νται εκτός ΜΕΘ σήμε­ρα με στοι­χεία του ίδιου του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας. Δεν νοση­λεύ­ο­νται σε ΜΑΦ όπως ισχυ­ρί­ζο­νται. Οι περισ­σό­τε­ροι εξ αυτών σε βρί­σκο­νται απλούς θαλά­μους κλι­νι­κών κορω­νοϊ­ού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλι­κιω­μέ­νοι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς δεν μετα­φέ­ρο­νται ποτέ.

Κοι­τάξ­τε όμως τη συνέ­βη στο Αγρί­νιο. Υπάρ­χει ένας 50χρονος ασθε­νής με κορω­νο­ϊό εμβο­λια­σμέ­νος που είναι επί πέντε ημέ­ρες δια­σω­λη­νω­μέ­νος σε απλό θάλα­μο του νοσο­κο­μεί­ου Αγρι­νί­ου και μάλι­στα με σοβα­ρά υπο­κεί­με­να νοσήματα.

Δεν βρί­σκε­ται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθε­νή και για δεκά­δες άλλους ειδι­κά ηλικιωμένους.

Έχου­με πει ότι μπο­ρεί να υπάρ­χουν λίγα δια­θέ­σι­μα κρε­βά­τια, δεν δια­τί­θε­νται όμως για όλους και με σει­ρά προ­τε­ραιό­τη­τας. Φυσι­κά για­τί δεν φθάνουν.

Ο Μητρο­πο­λί­της κοντά στα 80 του έτη, που του ευχό­μα­στε περα­στι­κά ολό­ψυ­χα, ανεμ­βο­λια­στος και πολέ­μιος του εμβο­λί­ου και του κορο­ναϊ­ου, μπή­κε στο νοσο­κο­μείο με εισα­γω­γή την Τετάρ­τη το μεση­μέ­ρι και το ίδιο βρά­δυ βρή­κε ΜΕΘ και μάλι­στα από τις πιο οργα­νω­μέ­νες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς που βρί­σκο­νται εκτός ΜΕΘ.

Παρά­δειγ­μα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμ­πτη υπήρ­χαν 13 δια­σω­λη­νω­μέ­νοι στις κλι­νι­κές και σήμε­ρα 6. Κανείς δεν μπή­κε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγι­νε καλά. Τι έγι­ναν; Αυτή είναι η κατά­στα­ση σε πολ­λά νοσοκομεία.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο