Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία Σιώρα: Ιδιωτικά εργαστήρια που κάνουν τεστ δεν είναι πιστοποιημένα

«Έπρε­πε να είχαν προ­βλέ­ψει ότι θα τελεί­ω­ναν τα τεστ» τονί­ζει ο Ηλί­ας Σιώ­ρας αφή­νω­ντας αιχ­μές για ορι­σμέ­να ιδιω­τι­κά κέντρα.

Κρι­τι­κή στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας μια μέρα μετά την ανα­κοί­νω­ση αδυ­να­μί­ας διε­νέρ­γειας νέων τεστ από το Εθνι­κό Κέντρο Αιμο­δο­σί­ας άσκη­σε μιλώ­ντας στον ΑΝΤ1 ο πρό­ε­δρος των εργα­ζο­μέ­νων στον Ευαγ­γε­λι­σμό, Ηλί­ας Σιώρας.

Ο κ.Σιώρας τόνι­σε πώς εδώ και και­ρό ήταν γνω­στό πώς αυτή την περί­ο­δο θα ήταν αυξη­μέ­νη η ζήτη­ση για τεστ και έτσι το Υπουρ­γείο Υγεί­ας θα έπρε­πε να μεριμνήσει.

Ενδει­κτι­κό είναι όπως ανέ­φε­ρε πως μόνο στον Ευαγ­γε­λι­σμό περι­μέ­νουν τα απο­τε­λέ­σμα­τα 200 τεστ ασθε­νών και εργα­ζο­μέ­νων που επι­στρέ­φουν από τη δου­λειά τους.

«Έχου­με μέχρι τώρα 400 αρνη­τι­κά τεστ αλλά εκκρε­μούν ακό­μη εκα­το­ντά­δες» είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά αφή­νο­ντας αιχ­μές για την εμπλο­κή των ιδιω­τι­κών κέντρων στη δια­δι­κα­σία λέγο­ντας πώς γίνε­ται με υπέ­ρο­γκο κόστος ενώ άφη­σε υπό­νοιες πως εργα­στή­ρια στα οποία ιδιω­τι­κά κέντρα στέλ­νουν δείγ­μα­τα δεν είναι πιστoποιημένα.

Τέλος, χαρα­κτή­ρι­σε προ­σβο­λή προς για­τρούς και ΕΟΔΥ την αιτιο­λό­γη­ση πως τα τεστ τελεί­ω­σαν εξαι­τί­ας αλό­γι­στης χρήσης.

Δεί­τε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: iedeisis.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο