Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής καταγγέλλει στο λαό της πόλης την κίνηση του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής, κου Φασκιώτη, ο οποίος την Δευτέρα 11/11, ΚΑΛΕΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για να συλλάβουν την αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” και δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Σαρηπαναγιώτου, εντός του 1ου Παιδικού Σταθμού την ώρα που εκεί βρίσκονταν γονείς και μικρά παιδιά.

✔️  Είχε προη­γη­θεί λίγη ώρα πριν, η πιε­στι­κή απαί­τη­ση δύο γονιών προς τις παι­δα­γω­γούς για να πάρουν τα παι­διά τους στο βρε­φι­κό σταθ­μό. Το προ­σω­πι­κό και η απερ­χό­με­νη αντι­πρό­ε­δρος του Νομι­κού Προ­σώ­που τους εξή­γη­σαν ότι, τόσο ο κανο­νι­σμός όσο και η παι­δα­γω­γι­κή πρα­κτι­κή, δεν επι­τρέ­πουν την τοπο­θέ­τη­ση υπε­ρά­ριθ­μων παι­διών και δεν μπο­ρούν να γίνουν διακρίσεις.

Τους παρέ­πεμ­ψαν στον Δήμαρ­χο που γνω­ρί­ζει τον σχε­δια­σμό για τη δημιουρ­γία νέου βρε­φι­κού σταθ­μού, αλλά σε λίγο οι γονείς επέ­στρε­ψαν συνο­δευό­με­νοι από τον κο Αντι­δή­μαρ­χο, με μεγα­λύ­τε­ρη έντα­ση και ζητού­σαν λύση στο πρό­βλη­μά τους από τους υπαλ­λή­λους και την αντι­πρό­ε­δρο κα Σαρηπαναγιώτου.

Οι απα­ντή­σεις της αντι­πρό­ε­δρου κας Σαρ­ρη­πα­να­γιώ­του δεν άρε­σαν στον κο Φασκιώ­τη και γι΄ αυτό κάλε­σε την άμε­σο δρά­ση για να την απο­μα­κρύ­νει από τον χώρο, γεγο­νός πρω­τό­γνω­ρο για την ιστο­ρία της πόλης!

ℹ️  Οι παι­δι­κοί σταθ­μοί ανή­κουν στο Νομι­κό Πρό­σω­πο “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” που μέχρι και σήμε­ρα δεν έχει ακό­μα νέα διοί­κη­ση και λει­τουρ­γεί με την απερ­χό­με­νη για να εξα­σφα­λί­ζε­ται η λει­τουρ­γία των σταθ­μών (τρο­φο­δο­σία, μισθο­δο­σία εργα­ζο­μέ­νων κ.λπ.).

ℹ️  Το θέμα της νέας σύστα­σης του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” έχει έρθει στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο δύο φορές και η πρό­τα­ση της νέας δημο­τι­κής αρχής έχει κατα­ψη­φι­στεί απ’ όλες τις υπό­λοι­πες δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις, καθώς απα­γο­ρεύ­ει στους φορείς – μέλη του να ορί­σουν μόνοι τους εκπρο­σώ­πους τους.

✔️   Με βάση το κατα­στα­τι­κό του Νομι­κού Προ­σώ­που “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο απο­τε­λεί­ται από 15 μέλη, 7 δημο­τι­κούς συμ­βού­λους, 2 πολί­τες, τους εκπρο­σώ­πους του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων και τον Διευ­θυ­ντή του Κέντρου Υγεί­ας Παι­διού και από τους 4 φορείς χρή­στες των υπη­ρε­σιών του “Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ” (Α και Β ΚΑΠΗ, γονείς παι­δι­κών σταθ­μών και γονείς των ΑμεΑ). Όλες οι μέχρι σήμε­ρα δημο­τι­κές αρχές πρό­τει­ναν την κατα­νο­μή των 9 πολι­τι­κών θέσε­ων σε όλες τις δημο­τι­κές δυνά­μεις και οι φορείς όρι­ζαν τους εκπρο­σώ­πους τους. Αυτή ήταν και η πρό­τα­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, η οποία υπερ­ψη­φί­στη­κε από το σύνο­λο των υπο­λοί­πων παρατάξεων.

Η δημο­τι­κή αρχή δεν φέρ­νει στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο καμία λύση για το πρό­βλη­μα της στέ­γα­σης των 35 βρε­φών και παρό­τι προ­κλή­θη­κε επα­νει­λημ­μέ­να, δεν εξη­γεί για­τί δεν υλο­ποι­ή­θη­κε η λύση που είχε προ­ε­τοι­μά­σει η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση.

Αφή­νει να δια­δί­δε­ται στην πόλη ότι θα εκδιώ­ξει τα ΑμεΑ από τον χώρο τους για να μπουν τα βρέ­φη, καλ­λιερ­γώ­ντας το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Μια πρό­τα­ση που πέραν των άλλων δεν έχει γίνει δεχτή από κανέ­ναν εμπλε­κό­με­νο και η οποία κι αύριο αν έρθει προς ψήφι­ση στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο θα είναι περα­τω­μέ­νη την Άνοι­ξη με τις πιο ευοί­ω­νες προβλέψεις.

 ✔️   Όλα δείχνουν πως οι νέοι γονείς της πόλης μας δεν θα βρίσκουν απέναντί τους μόνο τις αντιλαϊκές πολιτικές και αυτής της κυβέρνησης, αλλά και μια εχθρική δημοτική αρχή με πολλές πολιτικές επιταγές να εξαργυρώσει, ξεκομμένη από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης.

🔺  Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν, είναι και θα είναι στήριγμά τους στις αγωνίες και τους αγώνες τους για μια καλύτερη ζωή γι αυτούς και τα παιδιά τους.

|> Πηγή <|

Ατέχνως click

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο