Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία του Συνδικάτου USB Ιταλίας: Επιχειρήθηκε να σταλούν όπλα στην Ουκρανία μεταμφιεσμένα σε «ανθρωπιστική βοήθεια»

«Από το αερο­δρό­μιο της Πίζας επι­χει­ρή­θη­κε να στα­λούν όπλα στην Ουκρα­νία μεταμ­φιε­σμέ­να σε “ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια”», τονί­ζε­ται σε καταγ­γε­λία του Συν­δι­κά­του USB Ιταλίας.

Στην καταγ­γε­λία του Συν­δι­κά­του ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Οι εργα­ζό­με­νοι αρνού­νται να φορ­τώ­σουν τα αερο­πλά­να και καλούν σε κινη­το­ποί­η­ση το Σάβ­βα­το 19 Μάρτη

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Συν­δι­κά­του USB Ιτα­λί­ας εργα­ζό­με­νοι του πολι­τι­κού αερο­δρο­μί­ου Galileo Galilei στην Πίζα ενη­μέ­ρω­σαν για ένα πολύ σοβα­ρό γεγο­νός: “Ανθρω­πι­στι­κές” πτή­σεις που ανα­χω­ρούν από το πολι­τι­κό αερο­δρό­μιο, που θα έπρε­πε να είναι γεμά­τες με προ­μή­θειες, τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα και οτι­δή­πο­τε άλλο χρή­σι­μο για τον λαό της Ουκρα­νί­ας που βασα­νί­ζο­νται για εβδο­μά­δες από βομ­βαρ­δι­σμούς και μάχες. Αλλά δεν είναι έτσι!

Όταν εργαζόμενοι πήγαν κάτω από το αεροπλάνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με κιβώτια γεμάτα όπλα διαφόρων τύπων, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Αντι­μέ­τω­ποι με αυτό το πολύ σοβα­ρό γεγο­νός, οι εργά­τες αρνή­θη­καν να φορ­τώ­σουν το φορ­τίο: Αυτά τα αερο­πλά­να προ­σγειώ­νο­νται πρώ­τα στις βάσεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Πολω­νία, μετά τα φορ­τία στέλ­νο­νται στην Ουκρα­νία, όπου τελι­κά βομ­βαρ­δί­ζο­νται από τον ρωσι­κό στρα­τό, με απο­τέ­λε­σμα τον θάνα­το εργα­ζο­μέ­νων. Το Συν­δι­κά­το USB Ιτα­λί­ας καταγ­γέλ­λει αυτή την τρο­με­ρή υπο­κρι­σία, η οποία χρη­σι­μο­ποιεί κυνι­κά “ανθρω­πι­στι­κή” κάλυ­ψη για να συνε­χί­σει να πυρο­δο­τεί τον πόλε­μο στην Ουκρανία.

Το Συν­δι­κά­το USB απαιτεί:

Οι δομές ελέγ­χου ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρί­ας του πολι­τι­κού αερο­δρο­μί­ου να μπλο­κά­ρουν αμέ­σως αυτές τις πτή­σεις θανά­του που μεταμ­φιέ­ζο­νται σε “ανθρω­πι­στι­κή” βοήθεια.

Οι εργα­ζό­με­νοι να συνε­χί­σουν να αρνού­νται να φορ­τώ­νουν όπλα και εκρη­κτι­κά που τρο­φο­δο­τούν τον πόλεμο.

Δια­δή­λω­ση το Σάβ­βα­το 19 Μαρ­τί­ου μπρο­στά από το αερο­δρό­μιο Galilei (3 μ.μ.) με σύν­θη­μα “Από την Τοσκά­νη γέφυ­ρες ειρή­νης, όχι πτή­σεις πολέμου!”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο