Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία: Φασίστες στοχοποιούν και εκφοβίζουν γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Την προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης που δέχο­νται για­τροί του νοσο­κο­μεί­ου «Παπα­γε­ωρ­γί­ου» από τη φασι­στι­κή ομά­δα ΕΝΕΘ, καταγ­γέλ­λει η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΝΙΘ).

Όπως ανα­φέ­ρει, η ΕΝΕΘ στο­χο­ποιεί και εκφο­βί­ζει για­τρούς με απει­λη­τι­κά προ­σω­πι­κά και δημό­σια μηνύ­μα­τα (προ­σω­πι­κά e‑mail με απει­λές, τρι­κά­κια στο Παπα­γε­ωρ­γί­ου κ.α.), ρίχνο­ντας την ευθύ­νη για την ταλαι­πω­ρία των ασθε­νών στους υγειονομικούς.

«Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι σκο­πός τους είναι να συσκο­τί­σουν την πραγ­μα­τι­κή αιτία της ταλαι­πω­ρί­ας των ασθε­νών που είναι οι τερά­στιες ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και υπο­δο­μές και η υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση του ΕΣΥ, στο­χο­ποιώ­ντας και ρίχνο­ντας την ευθύ­νη στους υγειο­νο­μι­κούς», σημειώ­νει η ΕΝΙΘ. Και προ­σθέ­τει: «Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι απε­χθά­νο­νται ο λαός της Θεσ­σα­λο­νί­κης να βρί­σκε­ται στο πλάι των μαχό­με­νων υγειο­νο­μι­κών που δώσα­νε τερά­στια μάχη για την υγεία των ασθε­νών και να αγω­νί­ζε­ται για την ενί­σχυ­ση του Δημό­σιου Συστή­μα­τος Υγεί­ας, φτά­νο­ντας στο σημείο να απει­λούν ανοι­χτά και επώ­νυ­μα συναδέλφους.

Για άλλη μια φορά βρί­σκο­νται απέ­να­ντι από τις διεκ­δι­κή­σεις και τις ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Οι μνή­μες, άλλω­στε, από τη δρά­ση της συγκε­κρι­μέ­νης ομά­δας θρα­σύ­δει­λων φασι­στοει­δών στα ΕΠΑΛ της Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης είναι ακό­μα νωπή».

Η ΕΝΙΘ ξεκα­θα­ρί­ζει ότι τους υγειο­νο­μι­κούς δεν τους τρο­μά­ζουν οι απει­λές των θρα­σύ­δει­λων φασι­στοει­δών. «Θα συνε­χί­σου­με να κάνου­με αυτό που ξέρου­με καλύ­τε­ρα, να προ­σφέ­ρου­με στους ασθε­νείς μας. Τα απο­μει­νά­ρια της Χρυ­σής Αυγής και οι επί­δο­ξοι διά­δο­χοί της θα πάρουν την ίδια απά­ντη­ση από τους εργα­ζό­με­νους και το κίνη­μά τους. Δεν θα τους επι­τρέ­ψου­με να τρο­μο­κρα­τή­σουν τους συνα­δέλ­φους και να επε­κτεί­νουν την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση τους στον χώρο της Υγεί­ας», σημειώνει.

Τέλος καλεί τις Αρχές, το Υπουρ­γείο και τη Διοί­κη­ση να ανα­λά­βουν τις ευθύ­νες τους και τον λαό να ενι­σχύ­σει τον αγώ­να των μαχό­με­νων υγειο­νο­μι­κών για την ουσια­στι­κή ενί­σχυ­ση του Δημό­σιου Συστή­μα­τος Υγείας.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο