Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελίες για αναβολές εμβολιασμών σε νοσοκομεία της περιφέρειας

Πλη­θαί­νουν τις τελευ­ταί­ες δύο ημέ­ρες οι καταγ­γε­λί­ες για ανα­βο­λή εμβο­λια­σμών υγειο­νο­μι­κών σε νοσο­κο­μεία της Πελο­πον­νή­σου, της Στε­ρε­άς Ελλά­δας, της Θεσ­σα­λί­ας και αλλού.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η περί­πτω­ση του νοσο­κο­μεί­ου Βόλου όπου χωρίς εξη­γή­σεις ανα­βλή­θη­κε ο εμβο­λια­σμός υγειο­νο­μι­κών. Χωρίς να δοθούν λεπτο­μέ­ρειες, ο υπο­διοι­κη­τής της 5ης ΥΠΕ κ. Παπα­γε­ωρ­γί­ου επι­κοι­νώ­νη­σε με την διοί­κη­ση του Νοσο­κο­μεί­ου Βόλου και ανα­κοί­νω­σε πως δεν θα υπάρ­ξει κανέ­νας εμβο­λια­σμός υγειο­νο­μι­κού την Δευ­τέ­ρα στο Νοσο­κο­μείο και επί­σης δεν πρό­κει­ται να στα­λούν εμβό­λια την Κυρια­κή, όπως ήταν προγραμματισμένο

Η από­φα­ση για τον εμβο­λια­σμό αφο­ρά και τα Νοσο­κο­μεία της Στε­ρε­άς Ελλά­δας που είχαν προ­γραμ­μα­τί­σει εμβολιασμούς.

Σοβα­ρές ενστά­σεις εξέ­φρα­σε χθες και η ΠΟΕΔΗΝ επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «αργά χθες το μεση­μέ­ρι ειδο­ποι­ή­θη­καν οι συνά­δελ­φοι ότι ανα­βάλ­λο­νται οι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νοι εμβο­λια­σμοί για τη Δευ­τέ­ρα και για όλη την εβδο­μά­δα. Αφού ήταν έτοι­μα τα εμβο­λια­στι­κά κέντρα και είχαν κλει­σθεί τα ραντε­βού των συνα­δέλ­φων για να εμβο­λια­στούν. Μάλι­στα τα νοσο­κο­μεία ειδο­ποι­ή­θη­καν και ετοι­μά­στη­καν να παρα­λά­βουν τα εμβό­λια τη Κυρια­κή. Προ­φα­νώς λοι­πόν υπήρ­ξε ζήτη­μα με τη δια­θε­σι­μό­τη­τα των εμβο­λί­ων. Προ­κλή­θη­κε ανα­στά­τω­ση στους εργα­ζό­με­νους των εν λόγω νοσοκομείων».

Σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις εξέ­δω­σαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, με το κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης να κάνει λόγο για «πλιά­τσι­κο και ανι­κα­νό­τη­τα» και το ΚΙΝΑΛ ασκεί κρι­τι­κή στην κυβέρ­νη­ση λέγο­ντα ότι ««Το αλα­λούμ με τον εμβο­λια­σμό συνεχίζεται».

Από ενδει­κτι­κή δική μας έρευ­να σε για­τρούς και νοσο­κο­μεια­κούς περι­φε­ρεια­κών νοσο­κο­μεί­ων, η απά­ντη­ση ήταν πως δεν ξέρουν πότε θα εμβολιαστούν.

Από τη μεριά της η κυβέρ­νη­ση δια­ψεύ­δει καθυ­στε­ρή­σεις και ανα­βο­λές. «Οι εμβο­λια­σμοί συνε­χί­ζο­νται κανο­νι­κά, χωρίς καμία δια­κο­πή, στα 9 Νοσο­κο­μεία της χώρας» και ως εκ τού­του, «δεν υφί­στα­ται κανέ­να θέμα ανα­βο­λής ή ματαί­ω­σης εμβο­λια­σμών», ανα­φέ­ρει σε δήλω­σή του, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι σήμε­ρα στις 12:00, έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συνο­λι­κά 3.001 εμβο­λια­σμοί. Χθες Πρω­το­χρο­νιά, έγι­ναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβο­λια­σμοί» ανα­φέ­ρει ο κ. Θεμι­στο­κλέ­ους, που επι­ση­μαί­νει πως «Όλα τα Νοσο­κο­μεία της χώρας μας έχουν προ­ε­τοι­μα­στεί και ο μαζι­κός εμβο­λια­σμός των υγειο­νο­μι­κών θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το διά­στη­μα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί».

Και εξή­γη­σε: «Συγκε­κρι­μέ­να, τη Δευ­τέ­ρα 4/1/2020 θα ξεκι­νή­σει ο εμβο­λια­σμός περισ­σό­τε­ρων από 5.000 υγειο­νο­μι­κών σε επι­πλέ­ον 42 Νοσο­κο­μεία. Ο αριθ­μός αυτός θα αυξά­νε­ται στα­δια­κά και βάσει σχε­δί­ου. Την ίδια ημέ­ρα θα ξεκι­νή­σει και ο εμβο­λια­σμός στους οίκους ευγη­ρί­ας από τις Κινη­τές Ομά­δες (ΚΟΜΥ) του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγείας.

Ως εκ τού­του, θέλω να ξεκα­θα­ρί­σω ότι δεν υφί­στα­ται κανέ­να θέμα ανα­βο­λής ή ματαί­ω­σης εμβο­λια­σμών», κατέληξε.

«Ο Μεγά­λος Ζωο­λο­γι­κός Κήπος» του Νικο­λάς Γκι­γιέν, από­δο­ση Γιάν­νη Ρίτσου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο