Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελίες για αστυνομική βία σε βάρος μαθητών

Απρό­κλη­τη επί­θε­ση δέχτη­καν από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις μαθη­τές της Λάρι­σας την ώρα που καθό­ντου­σαν σε πάρκο.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με όσα καταγ­γέλ­λουν οι γονείς και τα παι­διά, την Τρί­τη 30 Μάρ­τη στις 8.30 μ.μ., μια ομά­δα πέντε μαθη­τών Γυμνα­σί­ου (τρία κορί­τσια και δύο αγό­ρια) κάθο­νταν στο πάρ­κο του Αγί­ου Αντω­νί­ου και συζη­τού­σαν, όταν ξαφ­νι­κά μια ομά­δα αστυ­νο­μι­κών ‑με πολι­τι­κά, χωρίς δια­κρι­τι­κά και χωρίς να τους γνω­στο­ποι­ή­σει ποιοι είναι- τους περι­κύ­κλω­σε και άρχι­σε να τους κάνει διά­φο­ρες ερω­τή­σεις σε επι­θε­τι­κό τόνο απο­σκο­πώ­ντας στην τρο­μο­κρά­τη­σή τους!

Το απο­τέ­λε­σμα ήταν τα παι­διά, επει­δή νόμι­σαν ότι ήταν κλέ­φτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προ­σπά­θη­σε να φύγει από το σημείο. Σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες των γονέ­ων, οι άντρες της αστυ­νο­μί­ας άρπα­ξαν το μαθη­τή και τον πέτα­ξαν στο έδα­φος σπά­ζο­ντάς του το χέρι!

Έρευ­να για την καταγ­γε­λία διε­νερ­γεί η υπη­ρε­σία Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας Βορεί­ου Ελλάδος.

Η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Λάρι­σας τονί­ζει πως «περι­στα­τι­κά σαν αυτά είναι, όχι μόνο μας εξορ­γί­ζουν αλλά βρί­σκουν και τη μαθη­τι­κή κοι­νό­τη­τα ενω­μέ­νη!» και καλεί την Κυρια­κή 4 Απρί­λη εκπρο­σώ­πους των 15μελών, μαθη­τές αλλά και καθη­γη­τές σε ανοι­χτή συνέ­λευ­ση στις 6 μ.μ. στην πλα­τεία Ταχυδρομείου.

Ο Φοι­τη­τι­κός Σύλ­λο­γος ΣΤΕΦ — Τεχνο­λο­γί­ας Λάρι­σας σημειώνει:

«Καταγ­γέλ­λου­με την τρο­μο­κρά­τη­ση και την εξορ­γι­στι­κή πρά­ξη βίας σε μαθη­τές της Λάρι­σας από δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας, που είχε ως απο­τέ­λε­σμα να σπά­σουν το χέρι ενός 13χρονου μαθητή!

Με βάση τις καταγ­γε­λί­ες, την ώρα που τα παι­διά καθό­ντου­σαν στο πάρ­κο δέχτη­καν “έφο­δο” από αστυ­νο­μι­κούς που άρχι­σαν να τους κάνουν έλεγ­χο, τρο­μο­κρα­τώ­ντας τους 13χρονους μαθη­τές. Αντί να μετα­φέ­ρουν τον τραυ­μα­τι­σμέ­νο μαθη­τή στο νοσο­κο­μείο, τον πήγα­νε στο τμή­μα, με τους γονείς του να ενη­με­ρώ­νο­νται 2 ώρες αργότερα!

Είμα­στε σε μια περί­ο­δο που οι μαθη­τές και οι φοι­τη­τές είμα­στε ακό­μα έξω από τα σχο­λεία μας και τις σχο­λές μας. Όλο αυτό το διά­στη­μα έχου­με περά­σει μεγά­λη περί­ο­δο εγκλει­σμού με τα απα­νω­τά lockdowns και με το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας να έχει καταρρεύσει.

Ταυ­τό­χρο­να, αντί η κυβέρ­νη­ση να δώσει απα­ντή­σεις και λύσεις στην κατά­στα­ση που αντι­με­τω­πί­ζου­με, ενι­σχύ­ει την καταστολή.

Η κατα­στο­λή, τα “περι­στα­τι­κά” αστυ­νο­μι­κής βίας και οι περι­πο­λί­ες στρα­τιω­τι­κού χαρα­κτή­ρα αστυ­νο­μι­κών σε γει­το­νιές και πλα­τεί­ες είναι συνει­δη­τή κυβερ­νη­τι­κή πολιτική.

Οι νέοι της Λάρι­σας, οι φοι­τη­τές και οι μαθη­τές μέσα από τους μαζι­κούς αγώ­νες που έχουν γίνει όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα έχου­με δώσει ήδη απά­ντη­ση στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης που περιο­ρί­ζει τα δικαιώ­μα­τά μας και ενι­σχύ­ει τον αυταρ­χι­σμό και την τρομοκρατία.

Το επό­με­νο διά­στη­μα οργα­νώ­νου­με τον αγώ­να μας μέσα από τους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους. Τους κάνου­με ξεκά­θα­ρο πως η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περάσει!».

Πηγή: 902.gr

Το έρη­μο κλου­βί, Κεί­με­νο Βαγ­γε­λιώ Καρα­κα­τσά­νη – Ζωγρα­φιές Εύα Μελά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο