Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελίες για διακίνηση ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών γυναικών στο διαδίκτυο μέσω Telegram

Σε συνα­γερ­μό έχει τεθεί η Δίω­ξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος έπει­τα από καταγ­γε­λί­ες γυναι­κών που είδαν ψεύ­τι­κες γυμνές φωτο­γρα­φί­ες τους να δια­κι­νού­νται στο Telegram.

Σύμ­φω­να με τις έως τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες επι­τή­δειοι βρί­σκουν φωτο­γρα­φί­ες γυναι­κών από τα social media, (Facebook, Instagram), τις επε­ξερ­γά­ζο­νται μέσω συστή­μα­τος τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης, αφαι­ρούν τα ρού­χα και τις δια­κι­νούν στο Telegram. Σύμ­φω­να με ανα­φο­ρές, ανά­με­σα στα θύμα­τα βρί­σκο­νται και ανήλικες.

Η κοι­νό­τη­τα γυναι­κών «Υπέ­ρο­χες γυναί­κες» ανα­φέρ­θη­κε μέσα από το Instagram στην υπόθεση.

«Τις τελευ­ταί­ες ώρες λαμ­βά­νου­με δεκά­δες μηνύ­μα­τα για ένα έγκλη­μα κατά των γυναι­κών που συμ­βαί­νει αυτήν τη στιγ­μή. Μέσω της ηλε­κτρο­νι­κής υπη­ρε­σί­ας ανταλ­λα­γής μηνυ­μά­των Telegram, δια­κι­νού­νται στο δια­δί­κτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτο­γρα­φί­ες γυναι­κών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποί­ες έχουν δεχθεί επε­ξερ­γα­σία ή έχουν “κατέ­βει” από τις πλατ­φόρ­μες παρά­νο­μα. Οι “επε­ξερ­γα­σμέ­νες” γυμνές φωτο­γρα­φί­ες γυναι­κών, που ως επί των πλεί­στον είναι ανή­λι­κες, επε­ξερ­γά­ζο­νται μέσω συστή­μα­τος τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης έτσι ώστε να αφαι­ρε­θούν τα ρού­χα. Σύμ­φω­να με έρευ­νες, οι φωτο­γρα­φί­ες τρο­πο­ποιού­νται σε ρεα­λι­στι­κές εικό­νες και βίντεο, με βάση ένα πραγ­μα­τι­κό πρό­τυ­πο. Αυτό συμ­βαί­νει εδώ και αρκε­τό και­ρό, όμως τις τελευ­ταί­ες μέρες, έχουν δημιουρ­γη­θεί αρκε­τά ομα­δι­κά γκρουπ που ονο­μά­ζο­νται “Ανταλ­λα­γή Γυμνών Φωτο­γρα­φιών Πρώ­ην” και άλλες ομα­δι­κές με ανυ­πο­ψί­α­στες γυναί­κες στην Ελλά­δα! Όποια γυναί­κα ή κορί­τσι πέσει θύμα αυτού του χυδαί­ου εγκλή­μα­τος να ξέρει αρχι­κά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαί­ω­μα κάθε γυναί­κας να μοι­ρά­ζε­ται ότι υλι­κό επι­θυ­μεί η ίδια! Χρεια­ζό­μα­στε αυστη­ρό­τε­ρες ποι­νές για αυτά τα εγκλή­μα­τα που για ακό­μα μια φορά έχουν ως θύμα­τα τις γυναί­κες! Εάν είστε θύμα αυτής της παρά­νοιας, επι­κοι­νω­νή­στε με τη δίω­ξη ηλε­κτρο­νι­κού εγκλή­μα­τος» ανα­φέ­ρει.

Ο Μαρξ και η αισθη­τι­κή, του Μιχα­ήλ Λίφσιτς

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο