Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση ο Κασιδιάρης

Σε τέσ­σε­ρις μήνες φυλά­κι­ση με ανα­στο­λή κατα­δι­κά­στη­κε ο πρώ­ην βου­λευ­τής της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, Κασι­διά­ρης, μετά τη μήνυ­ση που είχε κατα­θέ­σει το πρώ­ην στέ­λε­χός της, Ηλ. Σταύ­ρου για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μη­ση. Εκτός από τον Κασι­διά­ρη, ο Σταύ­ρου είχε κατα­θέ­σει μήνυ­ση και για τον αρχη­γό της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Ν. Μιχα­λο­λιά­κο που απαλ­λά­χτη­κε από τις κατη­γο­ρί­ες, επει­δή το διά­στη­μα που αναρ­τή­θη­καν τα δημο­σιεύ­μα­τα ήταν προφυλακισμένος.

Ο Ηλί­ας Σταύ­ρου είναι πρώ­ην μέλος της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης που έχει απο­χω­ρή­σει και έχει κατα­θέ­σει ενα­ντί­ον της ηγε­σί­ας για την υπό­θε­ση της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Το 2014, μετά τις κατα­θέ­σεις του στις ανα­κρί­τριες, αναρ­τή­θη­καν δύο δημο­σιεύ­μα­τα στην ιστο­σε­λί­δα της Χρυ­σής Αυγής, που τον χαρα­κτή­ρι­ζαν «δια­τα­ραγ­μέ­νο ψυχι­κά», «μοι­χό» κ.ά. ενώ υπο­στή­ρι­ζαν και ότι είχε επι­τε­θεί σωμα­τι­κά και λεκτι­κά ενα­ντί­ον του κου­ρέα της Βου­λής, την επο­χή που ήταν επι­στη­μο­νι­κός συνερ­γά­της της Χρυ­σής Αυγής στη Βουλή.

Ο Ηλί­ας Σταύ­ρου μήνυ­σε τους Κασι­διά­ρη και Μιχα­λο­λιά­κο για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μη­ση, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι θέλουν να τον απα­ξιώ­σουν και ως εκ τού­του να απο­δο­μή­σουν τις κατα­θέ­σεις του.

Το δικα­στή­ριο απο­φά­σι­σε για τον Ηλία Κασι­διά­ρη ότι οι κατη­γο­ρί­ες που αφο­ρούν τους παρα­πά­νω ισχυ­ρι­σμούς δεν εμπί­πτουν στο αδί­κη­μα της συκο­φα­ντι­κής δυσφή­μη­σης, αλλά σε αυτό της εξύ­βρι­σης, αδί­κη­μα που έχει παυ­θεί υφ’ όρον. Δέχθη­κε όμως το αδί­κη­μα της συκο­φα­ντι­κής δυσφή­μη­σης για το περι­στα­τι­κό με τον κου­ρέα της Βου­λής. Μετά την ανα­κοί­νω­ση ασκή­θη­κε έφεση.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο