Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταδικάστηκε καθηγητής θιασώτης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Ποι­νή φυλά­κι­σης επι­βλή­θη­κε πρό­σφα­τα στον Ν. Γραμ­μα­τι­κά­κη, συντα­ξιού­χο πλέ­ον καθη­γη­τή Φυσι­κής Αγω­γής στο 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλή­ρου, θια­σώ­τη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, ο οποί­ος μετα­ξύ άλλων απει­λού­σε τους μαθη­τές του σχο­λεί­ου ότι θα «πάθουν τα ίδια» με θύμα δολο­φο­νι­κής επίθεσης.

Η από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας είχε γίνει σε βάρος του μαθη­τή Φοί­βου Δερ­με­τζί­δη του εν λόγω σχο­λεί­ου, με τον τραυ­μα­τι­σμό του από τον Γ. Απο­στο­λό­που­λο, μέλος του Μετώ­που Νεο­λαί­ας της Χρυ­σής Αυγής, το Γενά­ρη του 2013. Ένα από τα τραύ­μα­τά του ήταν βαθύ και πολύ κοντά στην καρω­τί­δα. Σημειω­τέ­ον, ο χρυ­σαυ­γί­της δικά­ζε­ται αυτό τον και­ρό και στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Να θυμί­σου­με ότι μετά την επί­θε­ση στο μαθη­τή, γονείς είχαν υπο­βά­λει υπό­μνη­μα στη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση της Δ’ Αθή­νας, ζητώ­ντας διε­ρεύ­νη­ση της συμπε­ρι­φο­ράς του καθη­γη­τή. Τελι­κά, η υπό­θε­ση κατέ­λη­ξε σε εισαγ­γε­λέα, ο οποί­ος άσκη­σε αυτε­πάγ­γελ­τη δίω­ξη και ο Ν. Γραμ­μα­τι­κά­κης κρί­θη­κε ένο­χος από το Πλημ­με­λειο­δι­κείο για το αδί­κη­μα του «εγκω­μια­σμού εγκλή­μα­τος που δια­πρά­χθη­κε», με ποι­νή φυλά­κι­σης ενός χρό­νου με τριε­τή αναστολή.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο