Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης Γερμενής

Σε ποι­νή φυλά­κι­σης τεσ­σά­ρων μηνών με ανα­στο­λή κατα­δί­κα­σε το Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο τον υπό­δι­κο βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής, Γιώρ­γο Γερ­με­νή. Κρί­θη­κε ένο­χος για από­πει­ρα απλής σωμα­τι­κής βλά­βης. Η υπό­θε­ση αφο­ρού­σε την επί­θε­ση σε βάρος του δημάρ­χου Αθη­νών, Γ. Καμί­νη, στις 2 Μάη του 2013, μετά την απα­γό­ρευ­ση του ρατσι­στι­κού «συσ­σι­τί­ου μόνο για Ελλη­νες» της Χρυ­σής Αυγής στο Σύνταγμα.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι, τότε, οι χρυ­σαυ­γί­τες, με επι­κε­φα­λής τον Γ. Γερ­με­νή, προ­σπά­θη­σαν να εισβά­λουν στην υπη­ρε­σία του δήμου στον σταθ­μό Λαρί­σης και να επι­τε­θούν στον δήμαρ­χο. Μάλι­στα, ο Γερ­με­νής, που έχει κατα­γρα­φεί σε βίντεο να οπλο­φο­ρεί, προ­σπα­θώ­ντας να χτυ­πή­σει τον Γ. Καμί­νη γρον­θο­κό­πη­σε ένα 12χρονο κορί­τσι, που είχε έρθει, όπως και άλλα παι­διά, για να πάρει πασχα­λι­νά δώρα, ενώ τάγ­μα εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής με κρά­νη και ρόπα­λα βρι­σκό­ταν έξω και ήταν έτοι­μο να μπει αλλά εμπο­δί­στη­κε από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις. Ο υπό­δι­κος χρυ­σαυ­γί­της, που κατη­γο­ρεί­ται για συμ­με­το­χή στη διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης στη δίκη της ΧΑ, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι ο δήμαρ­χος Αθη­νών, που κατέ­θε­σε ως μάρ­τυ­ρας στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, είχε κατα­θέ­σει σχε­τι­κά: «Υπάρ­χει οργα­νω­μέ­νη δομή που είναι σε θέση να οργα­νώ­νει και να εκτε­λεί επι­θέ­σεις απέ­να­ντι σε συγκε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα. Υπήρ­χε οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο να εισέλ­θουν στον Κόμ­βο (σ.σ. υπη­ρε­σία του δήμου)»

Γ. Καμί­νης: Η Χρυ­σή Αυγή είναι «εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση» που «απο­πνέ­ει αέρα υποκόσμου»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο