Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταδικάστηκε χρυσαυγίτης για την επίθεσή του σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ

Κατα­δι­κά­στη­κε και σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής με ποι­νή 28 μήνες. Πρό­κει­ται για τον Ευ. Στε­φα­νά­κη που κατα­δι­κά­στη­κε για επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη και οπλο­χρη­σία για την επί­θε­ση χρυ­σαυ­γι­τών με σιδε­ρο­γρο­θιά στο προ­ε­κλο­γι­κό περί­πτε­ρο του ΚΚΕ στην πλα­τεία της Αγ. Παρα­σκευ­ής στις 12/6/2012.

Το δικα­στή­ριο αυτή τη φορά έκα­νε δεκτή την παρα­γρα­φή της πρά­ξης της οπλο­φο­ρί­ας. Κατά την επί­θε­ση οι δρά­στες φώνα­ξαν «παλιο­κομ­μού­νια, θα πεθά­νε­τε, να φύγε­τε από εδώ από­ψε» και στη συνέ­χεια χτύ­πη­σαν και τραυ­μά­τι­σαν στο πρό­σω­πο και στο κεφά­λι τον εκλεγ­μέ­νο με το ΚΚΕ δημο­τι­κό σύμ­βου­λο Γιώρ­γο Τσι­μπου­κά­κη. Ο Στε­φα­νά­κης υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι έγι­νε γνω­στός στο πανελ­λή­νιο για τη δολο­φο­νία της Φαί­ης Μπλάχα.

Η υπό­θε­ση έχει συσχε­τι­στεί στη δικο­γρα­φία για τη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή. Μάλι­στα, ο πατέ­ρας του Στε­φα­νά­κη, σε σχε­τι­κές δηλώ­σεις που είδαν τη δημο­σιό­τη­τα, ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων ότι ο Στε­φα­νά­κης φορού­σε μπλού­ζες της Χρυ­σής Αυγής και «πήγαι­νε στις ομά­δες περι­φρού­ρη­σης, όπως στις Θερμοπύλες».

Ο Γ. Τσι­μπου­κά­κης και στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης είχε περι­γρά­ψει πως δια­λύ­θη­κε πάνω στο κεφά­λι του, λόγω της βιαιό­τη­τας, το σκλη­ρό μασίφ πλα­στι­κό αντι­κεί­με­νο. Όπως είπε, «στον “Ευαγ­γε­λι­σμό” μού τα έβγα­λαν από το κεφά­λι. Αφαι­ρέ­θη­κε πλα­στι­κό». Μάλι­στα, ενώ κόσμος από τα άλλα εκλο­γι­κά περί­πτε­ρα ακι­νη­το­ποί­η­σε τον έναν δρά­στη στο έδα­φος, αυτός απε­λευ­θε­ρώ­θη­κε, έβγα­λε μεταλ­λι­κό αντι­κεί­με­νο μέσα από την τσέ­πη του ‑που μετά όλοι επι­βε­βαί­ω­σαν ότι ήταν σιδε­ρο­γρο­θιά- και συνέ­χι­σε να χτυ­πά τον Γ. Τσιμπουκάκη…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο