Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταθέτει στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου: «Η περιπέτεια μου δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα»

Στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών θα βρε­θεί την Τετάρ­τη το πρωί η Ολυ­μπιο­νί­κης Σοφία Μπε­κα­τώ­ρου, η οποία καλεί­ται να κατα­θέ­σει για όσα κατήγ­γει­λε σε βάρος παρά­γο­ντα της Ομο­σπον­δί­ας Ιστιοπλοΐας.

Μετά την αυτε­πάγ­γελ­τη παρέμ­βα­ση της προϊ­στα­μέ­νης της Εισαγ­γε­λί­ας Σωτη­ρί­ας Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου για την καταγ­γε­λία της κ. Μπε­κα­τώ­ρου περί σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης που δέχθη­κε το 1998 από τον κατο­νο­μα­ζό­με­νο παρά­γο­ντα, η Ολυ­μπιο­νί­κης καλεί­ται να κατα­θέ­σει για την υπό­θε­ση. Παρό­τι έχει παρέλ­θει ο χρό­νος για ποι­νι­κή αξιο­λό­γη­ση της πρά­ξης του φερό­με­νου δρά­στη, όποιο κι αν είναι το αδί­κη­μα κατά της γενε­τή­σιας ελευ­θε­ρί­ας που καταγ­γέ­λε­ται, καθώς ο χρό­νος παρα­γρα­φής είτε για ασέλ­γεια είτε για βια­σμό ανέρ­χε­ται στα 15 χρό­νια, η έρευ­να της Εισαγ­γε­λί­ας ενδέ­χε­ται να απο­τε­λέ­σει αφορ­μή για καταγ­γε­λί­ες αθλη­τριών και αθλη­τών, που υπέ­στη­σαν σεξουα­λι­κά βίαιες συμπε­ρι­φο­ρές από πρό­σω­πα που ο ρόλος τους ήταν κομ­βι­κής σημα­σί­ας για την επαγ­γελ­μα­τι­κή πορεία τους, σε χρό­νο που δεν θα έχει παρέλ­θει παρα­γρα­φή και επο­μέ­νως θα μπο­ρεί να αξιο­λο­γη­θεί ποινικά.

Με την κλή­ση της κ. Μπε­κα­τώ­ρου από τον εισαγ­γε­λέα ανοί­γει η επί της ουσί­ας διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης των καταγ­γε­λιών της, καθώς η Ολυ­μπιο­νί­κης καλεί­ται να κατα­θέ­σει ανα­λυ­τι­κά για την υπόθεση.

Στο μετα­ξύ το γρα­φείο της Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι η Ολυ­μπιο­νί­κης “δεν επι­θυ­μεί να συνε­χι­σθεί η εκπρο­σώ­πη­σή της από τη νομι­κή ομά­δα των Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου και Νίκου Κωνσταντόπουλου”.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι με πρω­ι­νή της ανάρ­τη­ση η Σοφία Μπε­κα­τώ­ρου διευ­κρί­νι­σε πως επι­λέ­γει «να προ­κρί­νω την από κοι­νού νομι­κή εκπρο­σώ­πη­ση της άτυ­πης ομά­δας μας και όχι την προ­σω­πι­κή μου νομι­κή εκπρο­σώ­πη­ση. Οι απο­φά­σεις μας θα ανα­κοι­νω­θούν τις επό­με­νες μέρες».

«Η περιπέτεια μου δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα»

Η Σοφία Μπε­κα­τώ­ρου με ανάρ­τη­σή της σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα ευχα­ρί­στη­σε τον κόσμο για τη στή­ρι­ξη προς το πρό­σω­πό της. Η χρυ­σή Ολυ­μπιο­νί­κης που απο­κά­λυ­ψε ότι πριν από χρό­νια είχε δεχθεί σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση τόνι­σε ότι η προ­σω­πι­κή της περι­πέ­τεια δεν είναι ένα αυτο­τε­λές μεμο­νω­μέ­νο ζήτη­μα που αφο­ρά μόνο την ίδια και είναι απο­φα­σι­σμέ­νη να βγουν στο φως ανά­λο­γες περιπτώσεις.

Ανα­λυ­τι­κά η ανάρ­τη­ση της Μπεκατώρου

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ

Θέλω να εκφρά­σω την ευγνω­μο­σύ­νη μου για τα ανα­ρίθ­μη­τα μηνύ­μα­τα υπο­στή­ρι­ξης και συμπα­ρά­στα­σης που λαμ­βά­νω σε μια στιγ­μή δοκι­μα­σί­ας για μένα και την οικο­γέ­νειά μου. Με συγκι­νούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επα­να­λά­βω, ότι η προ­σω­πι­κή μου περι­πέ­τεια δεν είναι ένα αυτο­τε­λές μεμο­νω­μέ­νο ζήτη­μα που αφο­ρά μόνο εμέ­να. Είναι μέρος ενός συνο­λι­κού και χρό­νιου προ­βλή­μα­τος που αφο­ρά στην κατά­χρη­ση εξου­σί­ας γενι­κό­τε­ρα, αλλά και ειδι­κό­τε­ρα στην παρού­σα διοί­κη­ση της ΕΙΟ. Αυτό το συνο­λι­κό πρό­βλη­μα ήρθε στο προ­σκή­νιο με πρω­το­βου­λία του Νίκου Κακλα­μα­νά­κη, ο οποί­ος μίλη­σε από το βήμα της Βου­λής για τα προ­βλή­μα­τα που όλοι αντι­με­τω­πί­ζου­με εδώ και πολ­λά χρόνια.

Είμα­στε μια ομά­δα και είμα­στε απο­φα­σι­σμέ­νοι να δώσου­με τον αγώ­να μας ως ομά­δα, υπη­ρε­τώ­ντας τα πιο υψη­λά ιδα­νι­κά του αθλη­τι­σμού. Είμα­στε απο­φα­σι­σμέ­νοι να μην εστιά­σου­με ο καθέ­νας στο προ­σω­πι­κό του θέμα, την προ­σω­πι­κή του τραυ­μα­τι­κή εμπει­ρία, αλλά να υπο­στη­ρί­ξου­με ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακό­μα και αυτά που μέχρι και σήμε­ρα είναι στο σκο­τά­δι. Να ενθαρ­ρύ­νου­με όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώ­νω τις δυνά­μεις μου με τις συνα­θλή­τριες και τους συνα­θλη­τές μου και όλες τις υγιείς δυνά­μεις του χώρου μας, ώστε ενω­μέ­νοι να πάρου­με πρω­το­βου­λί­ες για την επό­με­νη μέρα.

Με αυτό το σκε­πτι­κό, επι­λέ­γω να προ­κρί­νω την από κοι­νού νομι­κή εκπρο­σώ­πη­ση της άτυ­πης ομά­δας μας και όχι την προ­σω­πι­κή μου νομι­κή εκπρο­σώ­πη­ση. Οι απο­φά­σεις μας θα ανα­κοι­νω­θούν τις επό­με­νες μέρες.
Στό­χος και κίνη­τρό μας να συμ­βά­λου­με με όλες μας τις δυνά­μεις για να έχουν τα νέα παι­διά ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον στον ελλη­νι­κό αθλητισμό.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο