Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Καταιγίδα» προστίμων: Πάνω από 4 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για παραβίαση του μέτρου για τις μετακινήσεις

Σε 4.253.700 ευρώ ανερ­χό­ταν, έως την Παρα­σκευή 3 Απρι­λί­ου, το συνο­λι­κό ποσό από τα πρό­στι­μα που έχουν επι­βλη­θεί, σε όλη την Ελλά­δα, για παρα­βά­σεις του μέτρου απα­γό­ρευ­σης της κυκλο­φο­ρί­ας, αλλά και της ανα­στο­λής λει­τουρ­γί­ας κατα­στη­μά­των, για την απο­φυ­γή της διά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού. «Μέτρα που σκο­πό έχουν την προ­στα­σία της υγεί­ας των πολι­τών και όχι την τιμω­ρία τους», τονί­ζει χαρα­κτη­ρι­στι­κά στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων η εκπρό­σω­πος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάν­να Ροτζιώκου.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ, από την Δευ­τέ­ρα 23 Μαρ­τί­ου, που ξεκί­νη­σε το μέτρο για τις άσκο­πες μετα­κι­νή­σεις, έως την Παρα­σκευή 3 Απρι­λί­ου, βεβαιώ­θη­καν, σε όλη τη χώρα, 17.358 παρα­βά­σεις και επι­βλή­θη­καν, αντί­στοι­χα, πρό­στι­μα 150 ευρώ, με το συνο­λι­κό ποσό να ανέρ­χε­ται σε 2.603.700 ευρώ. Σημειώ­νε­ται, ότι οι περισ­σό­τε­ρες παρα­βά­σεις έχουν βεβαιω­θεί στην Αττι­κή, ενώ ακο­λου­θούν η Θεσ­σα­λο­νί­κη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτι­κή Ελλάδα.

Όσον αφο­ρά τη λει­τουρ­γία κατα­στη­μά­των, παρά τη σχε­τι­κή απα­γό­ρευ­ση, βεβαιώ­θη­καν, έως τις 3 Απρι­λί­ου, συνο­λι­κά 330 παρα­βά­σεις, οι οποί­ες τιμω­ρού­νται με πρό­στι­μο 5.000 ευρώ. Έτσι, το συνο­λι­κό ύψος των προ­στί­μων για τις συγκε­κρι­μέ­νες παρα­βά­σεις φτά­νει σε 1.650.000 ευρώ.

Όσον αφο­ρά τους πολί­τες σε βάρος των οποί­ων έχει βεβαιω­θεί παρά­βα­ση, μπο­ρούν να υπο­βάλ­λουν τις αντιρ­ρή­σεις τους στην Υπη­ρε­σία, από την οποία βεβαιώ­θη­κε η παρά­βα­ση, σύμ­φω­να με την ΕΛ.ΑΣ. Λόγω του κορο­νοϊ­ού, όμως, η υπο­βο­λή των αντιρ­ρή­σε­ων μπο­ρεί να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί είτε μέσω fax, είτε μέσω μηνύ­μα­τος ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μεί­ου (e‑mail).

Σύμ­φω­να με τα όσα προ­βλέ­πο­νται από την ισχύ­ου­σα νομο­θε­σία, εάν οι αντιρ­ρή­σεις αυτές απορ­ρι­φθούν ή αν δεν υπο­βλη­θούν καν, τότε μέσα σε δεκα­πέ­ντε ημέ­ρες ο παρα­βά­της μπο­ρεί να πλη­ρώ­σει το συγκε­κρι­μέ­νο πρό­στι­μο είτε στα ΕΛ.ΤΑ, είτε στην ταμεια­κή υπη­ρε­σία των Ο.Τ.Α. Δια­φο­ρε­τι­κά, μέσα σε χρο­νι­κό διά­στη­μα δύο μηνών, το πρό­στι­μο μπο­ρεί να πλη­ρω­θεί στον δικαιού­χο Δήμο. Σε περί­πτω­ση που δεν πλη­ρω­θεί στο συγκε­κρι­μέ­νο διά­στη­μα, τότε η οφει­λή θεω­ρεί­ται ληξι­πρό­θε­σμη και δια­βι­βά­ζε­ται από τον δικαιού­χο Δήμο στην οικεία Δ.Ο.Υ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο