Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατακόρυφη πτώση μέχρι 18 βαθμούς της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα

Κατα­κό­ρυ­φη ήταν η πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας στη Βόρεια Ελλά­δα κατά το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.
Μεγά­λες δια­φο­ρές μετα­ξύ της μέγι­στης θερ­μο­κρα­σί­ας της Τρί­της και της Τετάρ­της κατα­γρά­φη­καν σε διά­φο­ρες πόλεις της Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης. Πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι το παρά­δειγ­μα της Φλώ­ρι­νας, όπου η θερ­μο­κρα­σία έπε­σε 18 βαθμούς.

Οι μεγα­λύ­τε­ρες πτώ­σεις μέσα στο τελευ­ταίο 24ωρο κατα­γρά­φη­καν στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία (υπο­χώ­ρη­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας κατά 16 βαθ­μούς στην κοζά­νη και στην Πτο­λε­μα­ΐ­δα), ενώ στο σύνο­λο σχε­δόν της βόρειας Ελλά­δας η πτώ­ση ξεπέ­ρα­σε τους δέκα βαθ­μούς (πτώ­ση 15 βαθ­μούς στην Ορε­στιά­δα, 13 βαθ­μούς στο Κιλ­κι­ίς, στη Δρά­μα, στις Σέρ­ρες και στο Επτα­πύρ­γιο Θεσ­σα­λο­νί­κης, 12 βαθ­μούς στην Καστο­ριά και 11 στην Καβάλα).

Την Πέμ­πτη, σύμ­φω­να με το meteo, χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν αρχι­κά στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά της Ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς Ελλά­δας, της Εύβοιας και των Βορεί­ων Κυκλά­δων, ενώ στα­δια­κά και σε περιο­χές χαμη­λού υψο­μέ­τρου των παρα­πά­νω περιο­χών. Χιο­νο­πτώ­σεις επί­σης ανα­μέ­νο­νται και στα ορει­νά της Κρή­της από το μεση­μέ­ρι. Βρο­χές θα σημειω­θούν στις υπό­λοι­πες περιο­χές του Κεντρι­κού και Νοτί­ου Αιγαί­ου και στην Κρή­τη, ενώ σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από ‑7 έως ‑2, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από ‑3 έως 5, στη Θεσ­σα­λία από μηδέν έως 7, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα και Πελο­πόν­νη­σο από 1 έως 8, στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 4 έως 11, στα νησιά του Ιονί­ου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 3 έως 9, στα Δωδε­κά­νη­σα από 6 έως 14, στα νησιά του υπο­λοί­που Αιγαί­ου από 5 έως 11 και στην Κρή­τη από 7 έως 15. Γενι­κά, οι ελά­χι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νο­νται προς το τέλος του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου αύριο.

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 έως 8 και τοπι­κά έως 9 μπο­φόρ. Στο Κεντρι­κό Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ, από το πρωί όμως θα στρα­φούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπι­κά έως 8 μπο­φόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 6 έως 8 και πρό­σκαι­ρα έως 9 μπο­φόρ, όμως από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βόρειους 5 έως 7 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 έως 8 και τοπι­κά έως 9 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται βρο­χο­πτώ­σεις και χιό­νια στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά, που από το πρωί θα επη­ρε­ά­σουν στα­δια­κά και περιο­χές χαμη­λού υψο­μέ­τρου κυρί­ως στα βόρεια του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και τοπι­κά έως 6 μπο­φόρ με ενί­σχυ­ση κατά 1 έως 2 μπο­φόρ από το πρωί έως το από­γευ­μα. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 3 έως 7 βαθ­μούς, με την ελά­χι­στη να ανα­μέ­νε­ται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και στα δυτι­κά του νομού έως 6 μπο­φόρ, με ενί­σχυ­ση κατά 1 έως 2 μπο­φόρ από το πρωί έως το από­γευ­μα. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από μηδέν έως 2 βαθ­μούς, με την ελά­χι­στη να ανα­μέ­νε­ται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο