Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταπολέμηση της φτώχειας Made in China

Ο τίτλος –όπως και η ευρεία περί­λη­ψη που ακο­λου­θεί είναι του (κου­βα­νι­κού – Λατι­νο­α­με­ρι­κά­νι­κου κανα­λιού ειδή­σε­ων) teleSURtv.net της στή­λης «Σε Βάθος > Κόσμος»

(η «είδη­ση») Με συντο­νι­σμέ­νες προ­σπά­θειες των υπευ­θύ­νων, κατα­σκευά­ζο­νται καθη­με­ρι­νά χιλιά­δες λού­τρι­να παι­χνί­δια, (30 εκα­τομ­μύ­ρια ζωά­κια σε σχή­μα αρκού­δας ετη­σί­ως χωρίς να υπο­λο­γί­ζε­ται η υπό­λοι­πη γκά­μα προϊόντων)

Η Ankang (σ.σ. περιο­χή  στην κεντρι­κή επαρ­χία Shaanxi με αστι­κό κομ­μά­τι 225.000 κατοί­κων \ πυκνό­τη­τα 6.600/km2 – προς σύγκρι­ση της Αθή­νας είναι 3πλάσια ‑19.000) δια­θέ­τει εξει­δι­κευ­μέ­νο  βιο­μη­χα­νι­κό συγκρό­τη­μα κατα­σκευ­ής λού­τρι­νων παι­χνι­διών που απο­τε­λεί­ται από 112 εται­ρεί­ες, οι οποί­ες εκτός από την παρα­γω­γή, «εγγυώ­νται την πρώ­τη ύλη και τα παρελκόμενα».

Πολ­λά από τα προ­ϊ­ό­ντα –τα περισ­σό­τε­ρα, κυκλο­φο­ρούν στις δυτι­κές χώρες έχουν κοι­νό χαρα­κτη­ρι­στι­κό την ετι­κέ­τα Made In China, βελού­δι­να παι­χνί­δια ή λού­τρι­να ζωάκια.

Αυτό που για ένα αγό­ρι ή κορί­τσι σε όλο τον κόσμο είναι αντι­κεί­με­νου παι­χνι­διού, συγκί­νη­σης, ακό­μη και παρέ­ας, για χιλιά­δες Κινέ­ζους στην Ankang, που βρί­σκε­ται, αντι­προ­σω­πεύ­ει την καθη­με­ρι­νή διατροφή.

Αυτή η επι­χεί­ρη­ση, η οποία σύμ­φω­να με επί­ση­μα στοι­χεία το 2021 απέ­δω­σε περισ­σό­τε­ρα από 107 εκα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια, παρέ­χει απα­σχό­λη­ση σε του­λά­χι­στον 3.300 άτο­μα, «εκ των οποί­ων τα 378 βγή­καν από τη φτώχεια».

Οι εργά­τες-τριες, που ενώ­νουν τα κομ­μά­τια των λού­τρι­νων με τις ραπτο­μη­χα­νές τους κερ­δί­ζουν περί­που 400 δολά­ρια το μήνα + πριμ.

Σύμ­φω­να με τους διευ­θυ­ντές του βιο­μη­χα­νι­κού συγκρο­τή­μα­τος, το 90% αυτού του εμπο­ρεύ­μα­τος προ­ο­ρί­ζε­ται για εξα­γω­γή ή για την εκπλή­ρω­ση των δεσμεύ­σε­ων που έχουν ανα­λά­βει με μεγά­λες δυτι­κές εται­ρεί­ες όπως η Disney και η Universal.

Αυτά τα παι­χνί­δια, σχε­δια­σμέ­να από Κινέ­ζους και ξένους επαγ­γελ­μα­τί­ες, βγαί­νουν στην αγο­ρά μετά από αυστη­ρό ποιο­τι­κό έλεγ­χο που επι­διώ­κει να εγγυ­η­θεί την προ­στα­σία των βρε­φών και του περι­βάλ­λο­ντος, μέσω της χρή­σης αντιαλ­λερ­γι­κών και χαμη­λής ρύπαν­σης υλικών.

Μάθε­τε περισ­σό­τε­ρα για:
Κίνα Κατα­πο­λέ­μη­ση της φτώ­χειας \ teleSUR

Τα σχό­λια περιτ­τεύ­ουν, τα συμπε­ρά­σμα­τα δικά σας …

Δεί­τε:

Η ιδε­ο­λο­γι­κή από­χρω­ση στην ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση ΗΠΑ — Κίνας

Δεν υπήρ­ξε και δεν πρό­κει­ται να υπάρ­ξει καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη «για όλους», δεν υπάρ­χει «δίκαιος καπιταλισμός»

Ο διε­θνής ρόλος της Κίνας \ Εκτι­μή­σεις για τη θέση και το ρόλο της Κίνας στο διε­θνές ιμπε­ρια­λι­στι­κό σύστη­μα –του Ελι­σαί­ου ΒΑΓΕΝΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο