Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταστολή και εκβιασμός από την Κεραμέως — Απειλεί με μαθήματα στις αργίες και τα Σάββατα

Με μαθή­μα­τα τις αργί­ες, τα Σάβ­βα­τα και τις ημέ­ρες των σχο­λι­κών περι­πά­των θα καλυ­φθούν οι χαμέ­νες ώρες διδα­σκα­λί­ας λόγω των κατα­λή­ψε­ων εκβιά­ζει  η υπουρ­γός Παι­δεί­ας Νίκη Κερα­μέ­ως. Σύμ­φω­να με την κ. Κερα­μέ­ως, από αύριο, στις σχο­λι­κές μονά­δες που τελούν υπό κατά­λη­ψη ξεκι­νά υπο­χρε­ω­τι­κή για όλους σύγ­χρο­νη εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση. «Θεμι­τή κάθε θέση και άπο­ψη, αλλά ο διά­λο­γος γίνε­ται με ανοι­χτά σχο­λεία» τονίζει.

Εκβιά­ζει τους μαθη­τές που ζητούν μέτρα ασφα­λεί­ας στα σχο­λεία ότι θα χάσουν ακό­μα και τους λιγο­στούς περι­πά­τους και τις αργί­ες και παράλ­λη­λα εκβιά­ζει με απου­σί­ες τους μαθη­τές που κινη­το­ποιού­νται, ότι πρέ­πει να βρί­σκο­νται σπί­τι τους και να κάνουν τηλεμάθημα.

Ακο­λου­θεί ολό­κλη­ρη η δήλω­ση της υπουρ­γού Παιδείας

«Σχε­τι­κά με τις κατα­λή­ψεις σχο­λι­κών μονά­δων, σημειώ­νο­νται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμέ­νες ώρες μαθη­μά­των θα καλυ­φθούν μέσω διδα­σκα­λί­ας τις ημέ­ρες σχο­λι­κών εορ­τών, αργιών, Σαβ­βά­των, σχο­λι­κών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχο­λι­κές μονά­δες που τελούν υπό κατά­λη­ψη ξεκι­νά υπο­χρε­ω­τι­κή για όλους σύγ­χρο­νη εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση. Με ευθύ­νη του Διευ­θυ­ντή του σχο­λεί­ου, καταρ­τί­ζε­ται από σήμε­ρα το πρό­γραμ­μα της εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­σης. Ανα­λυ­τι­κές οδη­γί­ες για τη λει­τουρ­γία της σύγ­χρο­νης εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­σης έχουν εκδο­θεί και απο­στα­λεί με την έναρ­ξη του σχο­λι­κού έτους.

Θεμι­τή κάθε θέση και άπο­ψη, αλλά ο διά­λο­γος γίνε­ται με ανοι­χτά σχο­λεία. Δεν μπο­ρεί οποιοσ­δή­πο­τε να εμπο­δί­ζει την πρό­σβα­ση στην εκπαίδευση.»

Βέβαια, κου­βέ­ντα δε λεει η υπουρ­γός για τις χαμέ­νες ώρες λόγω μη τοπο­θέ­τη­σης εκπαι­δευ­τι­κών σε σχο­λεία, για το γεγο­νός ότι τη μια μέρα τα παι­διά κάνουν 5 ώρες μάθη­μα και την άλλη 7. Επί­σης, δεν δεί­χνει την ίδια ζέση για να εφαρ­μό­σει άμε­σα σύγ­χρο­νη εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση στα τμή­μα­τα και τα σχο­λεία που κλεί­νουν λόγω κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού. Ούτε και είχε επι­δεί­ξει αντί­στοι­χη ζέση για την ανα­πλή­ρω­ση των χαμέ­νων ωρών της περ­σι­νής χρονιάς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο