Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατατέθηκε στη Βουλή το τερατούργημα — Ακόμα πιο αντιδραστικές οι διατάξεις του από αυτές που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση

Με την κατά­θε­ση του νομο­σχε­δί­ου στη Βου­λή, το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής, επι­βε­βαιώ­θη­καν οι μεθο­δεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης να το κάνει ακό­μα πιο αντι­δρα­στι­κό από αυτό που είχε παρου­σιά­σει στις 12 Μάη, ειδι­κά σε ό,τι αφο­ρά την παρε­μπό­δι­ση και ποι­νι­κο­ποί­η­ση της συν­δι­κα­λι­στι­κής δράσης.

Ετσι, στο τελι­κό κεί­με­νο που κατα­τέ­θη­κε, περι­λαμ­βά­νε­ται το νέο χτύ­πη­μα στο απερ­για­κό δικαί­ω­μα που είχε εξαγ­γεί­λει ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας, απα­γο­ρεύ­ο­ντας «επα­να­προ­κή­ρυ­ξη απερ­γί­ας που έχει κρι­θεί παρά­νο­μη από τη Δικαιο­σύ­νη, από τη δευ­τε­ρο­βάθ­μια ή τρι­το­βάθ­μια συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση». Δηλα­δή, απα­γο­ρεύ­ε­ται στη δευ­τε­ρο­βάθ­μια ή τρι­το­βάθ­μια οργά­νω­ση να καλύ­πτει απερ­για­κά ένα σωμα­τείο που του απα­γο­ρεύ­θη­κε να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει απεργία.

Επί­σης, θεσπί­ζε­ται «αστι­κή ευθύ­νη για συν­δι­κα­λι­στές οι οποί­οι ασκούν βία ή γενι­κό­τε­ρα προ­βαί­νουν σε παρά­νο­μες πρά­ξεις κατά τη διάρ­κεια απερ­γιών», σε μια ακό­μα προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης και οικο­νο­μι­κού στραγ­γα­λι­σμού των συν­δι­κά­των, με δια­τά­ξεις — λάστι­χο που θα ενερ­γο­ποιού­νται σύμ­φω­να με τα «θέλω» της εργο­δο­σί­ας για να χτυ­πη­θεί το απερ­για­κό δικαίωμα.

Προ­κλη­τι­κά ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας, Κ. Χατζη­δά­κης, δήλω­σε πως το νομο­σχέ­διο που βάζει ταφό­πλα­κα στα ενα­πο­μεί­να­ντα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα ‑ανά­με­σα τους το οκτά­ω­ρο που κατα­κτή­θη­κε με το αίμα της εργα­τι­κής τάξης- «είναι ένα μεγά­λο βήμα μπρο­στά», κομπά­ζο­ντας ότι «η Ελλά­δα ακο­λου­θεί τις πολι­τι­κές των πιο προηγ­μέ­νων ευρω­παϊ­κών χωρών».

Σύμ­φω­να με τον έως τώρα προ­γραμ­μα­τι­σμό, η συζή­τη­ση του νομο­σχε­δί­ου στις αρμό­διες Επι­τρο­πές της Βου­λής θα ξεκι­νή­σει την Τρί­τη 8 Ιούνη.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο