Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταχείμωνο και εν μέσω πανδημίας έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά

Εν μέσω παν­δη­μί­ας και χει­μώ­να, μητέ­ρα και τα τρία παι­διά της, στο Παγκρά­τι, έμει­ναν χωρίς ρεύ­μα αφού τους έκο­ψαν το ρεύ­μα. Το γεγο­νός έγι­νε γνω­στό από το Σύλ­λο­γο Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου στο οποίο πηγαί­νουν τα δύο από τα παι­διά της μονο­γο­νεϊ­κής οικο­γέ­νειας, καθώς απεύ­θυ­νε έκκλη­ση στα μέλη του να συγκε­ντρώ­σουν χρήματα.

Πηγές της ΔΕΗ που επι­κα­λεί­ται το ΑΠΕ, επι­βε­βαιώ­νουν τη σχε­τι­κή είδη­ση, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως πρό­κει­ται για πελά­τη που έφυ­γε από την εται­ρεία αφή­νο­ντας μεγά­λη οφει­λή και «μετα­φέρ­θη­κε σε άλλο ιδιώ­τη πάρο­χο, με άλλο όνο­μα και ΑΦΜ». Προ­κει­μέ­νου δε να δια­σκε­δά­σουν τις εντυ­πώ­σεις, ανα­φέ­ρουν πως ο ιδιώ­της πάρο­χος τους έκο­ψε τη σύν­δε­ση «πιθα­νώς λόγω ανε­ξό­φλη­των οφει­λών», στη συνέ­χεια εντά­χθη­καν στην Καθο­λι­κή Υπη­ρε­σία (αφο­ρά τους κατα­να­λω­τές που δεν μπο­ρούν να βρουν προ­μη­θευ­τή), αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ τους έκο­ψε το ρεύ­μα καθώς συνέ­χι­ζαν να μην πλη­ρώ­νουν και να μην ρυθ­μί­ζουν την οφει­λή τους. Σε πρό­σφα­το έλεγ­χο του ΔΕΔΔΗΕ, ο μετρη­τής εμφα­νί­στη­κε «παρα­βια­σμέ­νος», δηλα­δή «ο πελά­της είχε επα­να­συν­δέ­σει παρά­νο­μα το ρολόι», οπό­τε και προ­χώ­ρη­σε σε απο­κο­πή από το κιβώ­τιο δια­νο­μής, «πρα­κτι­κή που ακο­λου­θεί­ται αυτε­παγ­γέλ­τως σε περι­πτώ­σεις ρευματοκλοπής».

Η ΔΕΗ «ενθαρ­ρύ­νει τον πελά­τη να εξε­τά­σει τη δυνα­τό­τη­τα ρύθ­μι­σης της οφει­λής με βάση τις δυνα­τό­τη­τες που παρέ­χει τόσο η πάγια ρύθ­μι­ση, με μικρή προ­κα­τα­βο­λή και πολ­λές δόσεις, όσο και οι δια­τά­ξεις του Κοι­νω­νι­κού Οικια­κού Τιμο­λο­γί­ου για τους ευά­λω­τους, εφό­σον ο πελά­της εντα­χθεί σε αυτό», ωστό­σο, δεν απα­ντά­ει στο κύριο που είναι πως θα τα βγά­λει πέρα μια μητέ­ρα με τρία παι­διά μέσα στο καταχείμωνο.

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%b3%ce%b9%ce%ad%ce%bd-%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%bc%ce%ad%cf%84-%ce%b5%ce%ba%cf%80%cf%84/

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο