Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για «Κασταλία» και «Ταξιάρχαι»

Για ενδε­χό­με­νη κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού παρα­βί­α­ση των μέτρων για την απο­φυ­γή διά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού, θα διε­νερ­γη­θεί η εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να για τις δύο ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές στην Αττι­κή, στις οποί­ες εντο­πί­στη­καν κρού­σμα­τα του ιού σε ασθε­νείς και προσωπικό.

Ο προϊ­στά­με­νος της εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών ανέ­θε­σε σε εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό την διε­νέρ­γεια κατε­πεί­γου­σας έρευ­νας, τόσο για την κλι­νι­κή στο Περι­στέ­ρι, όσο και για δεύ­τε­ρη κλι­νι­κή στην Γλυ­φά­δα, με εντο­λή να ερευ­νή­σει το ενδε­χό­με­νο διά­πρα­ξης κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού αδικήματος.

Η εντο­λή του κ. Ιωαν­νί­δη είναι να ερευ­νη­θεί αν οι υπεύ­θυ­νοι των δύο κλι­νι­κών παρα­βί­α­σαν τα μέτρα πρό­λη­ψης για την διά­δο­ση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα στον οποίο ορί­ζε­ται ότι “όποιος από πρό­θε­ση παρα­βιά­ζει τα μέτρα που έχει δια­τά­ξει η αρμό­δια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλά­κι­ση και χρη­μα­τι­κή ποι­νή, αν από την πρά­ξη μπο­ρεί να προ­κύ­ψει κίν­δυ­νος μετά­δο­σης της ασθέ­νειας σε αόρι­στο αριθ­μό ανθρώπων

2. με κάθειρ­ξη έως 10 χρό­νια αν η παρα­βί­α­ση είχε ως απο­τέ­λε­σμα μετα­δο­θεί σε άνθρωπο

3. με κάθειρ­ξη έως 10 χρό­νια εάν υπάρ­ξει θάνα­τος ανθρώπου

4. με ισό­βια αν προ­κλή­θη­κε ο θάνα­τος μεγά­λου αριθ­μού ανθρώπων”.

​Τα κρούσματα στις δύο κλινικές

Σύμ­φω­να με όσα έχουν γίνει νωστά στην Καστα­λία στο Ελλη­νι­κό κατέ­λη­ξε ένας τρό­φι­μος που είχε επι­βαιω­θεί με κορω­νο­ϊό, ενώ ελέγ­χο­νται μαζι­κά οι 300 τρό­φι­μοι και οι 170 εργα­ζό­με­νοι. Τα πρώ­τα 92 δείγ­μα­τα από εργα­ζό­με­νους έχουν βρε­θεί αρνητικά.

Στην κλι­νι­κή Ταξιάρ­χαι στο Περι­στέ­ρι, που έχουν επι­βε­βαιω­θεί 28 κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού, νοση­λεύ­ο­νται κυρί­ως νεφρο­πα­θείς ασθε­νείς, Κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες 13 εξ αυτών είναι θετι­κοί. Δύο εξ αυτών, μια γυναί­κα 90 ετών και ένας άνδρας 86 ετών δια­κο­μί­σθη­καν στο ΝΙΜΤΣ. Θετι­κοί βρέ­θη­καν και άλλοι τέσ­σε­ρις ασθε­νείς, όπως και 11 μέλη του προ­σω­πι­κού της κλινικής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο