Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατόπιν εορτής και όχι σε όλους, δίνει voucher σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση

Την παρο­χή κου­πο­νιού (voucher) 200 ευρώ για την αγο­ρά τεχνο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού, όπως laptop, tablet κλπ., σε μαθη­τές, σπου­δα­στές και φοι­τη­τές, ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση προ­κει­μέ­νου, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται, να καλυ­φθούν οι ανά­γκες, που έχουν δημιουρ­γη­θεί λόγω της τηλεκ­παί­δευ­σης κατά τη διάρ­κεια της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης COVID-19.

Σύμ­φω­να με την κυβέρ­νη­ση, το πρό­γραμ­μα, που είναι συνο­λι­κού ύψους 112 εκατ. ευρώ και υλο­ποιεί­ται από τα υπουρ­γεία Οικο­νο­μι­κών, Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των, Εργα­σί­ας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σε­ων και Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης, αφο­ρά οικο­γέ­νειες με ισο­δύ­να­μο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα έως 6.000 ευρώ, δηλα­δή περί­που 325.000 οικο­γέ­νειες και περί­που 525 χιλιά­δες νέους από 4 έως 24 ετών.

Το ισο­δύ­να­μο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα ορί­ζε­ται με βάση το ετή­σιο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα, τον αριθ­μό των παι­διών ανά οικο­γέ­νεια και το αν μια οικο­γέ­νεια είναι μονο­γο­νεϊ­κή ή όχι. Όπως διευ­κρι­νί­ζε­ται στην ανα­κοί­νω­ση: «για μια οικο­γέ­νεια με δύο γονείς και δύο παι­διά, το ισο­δύ­να­μο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα 6.000 ευρώ αντι­στοι­χεί σε μει­κτό οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα 12.000 ευρώ. Για μια οικο­γέ­νεια με δύο γονείς και ένα παι­δί, αντι­στοι­χεί σε μει­κτό οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα 10.500 ευρώ. Για μια οικο­γέ­νεια με έναν γονιό και ένα παι­δί, αντι­στοι­χεί σε μει­κτό οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα 9.000 ευρώ».

Να σημειω­θεί επί­σης ότι η από­φα­ση αυτή της κυβέρ­νη­σης, έρχε­ται σχε­δόν εννιά μήνες μετά την έναρ­ξη της σχε­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας και λίγο πριν αυτή ολο­κλη­ρω­θεί, δηλα­δή ουσια­στι­κά κατό­πιν εορτής.

Μάλι­στα, όπως ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, ως προς το χρο­νο­διά­γραμ­μα υλο­ποί­η­σης, η νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση που θα καθο­ρί­ζει τους όρους συμ­με­το­χής στο πρό­γραμ­μα, ανα­μέ­νε­ται να υπάρ­ξει το επό­με­νο διάστημα…

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο