Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καύσωνας από Δευτέρα και για όλη τη βδομάδα — Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Την ανη­φό­ρα ανα­μέ­νε­ται να πάρει η θερ­μο­κρα­σία την επό­με­νη εβδο­μά­δα, με τους μετε­ω­ρο­λό­γους να προ­α­ναγ­γέλ­λουν την άφι­ξη ιδιαί­τε­ρα θερ­μών αέριων μαζών. Σύμ­φω­να με τις εκτι­μή­σεις του Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών και του meteo, το θερ­μό κύμα θα επη­ρε­ά­σει την Ελλά­δα καθ’ όλη τη διάρ­κεια της προ­σε­χούς εβδομάδας.

Μάλι­στα, η θερ­μο­κρα­σία εκτι­μά­ται ότι θα ξεπε­ρά­σει τους 40 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, δημιουρ­γώ­ντας συν­θή­κες καύ­σω­να σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας. Οι θερ­μό­τε­ρες ημέ­ρες δε, ανα­με­νε­ται να είναι το τρι­ή­με­ρο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή.

Ανα­λυ­τι­κή πρόγνωση:

Δευτέρα — 27 Ιουλίου

Γενι­κά αίθριος και­ρός. Τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι στη Μακε­δο­νία και πιθα­νώς στα ορει­νά της Θρά­κης και της Θεσ­σα­λί­ας. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπι­κά 6, στο Αιγαίο 6 και από το μεση­μέ­ρι πιθα­νώς τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

Υψη­λός θα παρα­μεί­νει και αύριο, Δευ­τέ­ρα, ο κίν­δυ­νος εκδή­λω­σης φωτιάς σε αρκε­τές περιο­χές της Ελλά­δας, λόγω των ανέ­μων και των μεγά­λων θερμοκρασιών.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με τον Χάρ­τη Πρό­βλε­ψης Κιν­δύ­νου Πυρ­κα­γιάς, για τις 27 Ιου­λί­ου προ­βλέ­πε­ται υψη­λός κίν­δυ­νος (κατη­γο­ρία 3) στις εξής περιοχές:

– Αττι­κή, Βοιω­τία, Εύβοια

– Αχα­ΐα, Ηλεία

– Ιόνιο

– Σάμο, Χίο, Ικαρία

– Δωδε­κά­νη­σα

Τρίτη — 28 Ιουλίου

Γενι­κά αίθριος και­ρός, με πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

Τετάρτη και Πέμπτη — 29 και 30 Ιουλίου

Αίθριος και­ρός. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο στα δυτι­κά και τα βόρεια.

Παρασκευή — 31 Ιουλίου

Γενι­κά αίθριος και­ρός. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και στα πελά­γη τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή περαι­τέ­ρω άνο­δο, κυρί­ως στα ηπειρωτικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο