Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κενά μνήμης… ή όταν έχεις την προβοκάτσια στο αίμα σου

Η «ΑΥΓΗ» της Τετάρ­της 8 Ιού­λη φιλο­ξε­νεί στο οπι­σθό­φυλ­λο ένα άρθρο που μπρο­στά του ωχριά και το πιο μελε­τη­μέ­νο σενά­ριο επι­στη­μο­νι­κής φαντα­σί­ας. Με νοη­μα­τι­κές ακρο­βα­σί­ες και με ψέμα­τα ο αρθρο­γρά­φος Δ. Χρή­στου επι­διώ­κει να δεί­ξει ότι μέσα στον βούρ­κο που κυλιέ­ται το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα σέρ­νε­ται και το ΚΚΕ. Πώς το επι­διώ­κει αυτό; Παρου­σιά­ζο­ντας τον Χρ. Καλο­γρί­τσα ως — επί λέξει — «μπρο­στι­νό» του ΚΚΕ!

Επει­δή μάλ­λον έχει κενά μνή­μης τού θυμί­ζου­με ορι­σμέ­να θέματα:

- Η εφη­με­ρί­δα «Πρώ­τη» ‑της οποί­ας εκδό­της ήταν ο Χρ. Καλο­γρί­τσας- κυκλο­φο­ρού­σε ως «εφη­με­ρί­δα της Αρι­στε­ράς» από τον Απρί­λη του 1986 μέχρι τον Σεπτέμ­βρη του 1990. Η εφη­με­ρί­δα ταυ­τί­στη­κε με το «εγχεί­ρη­μα» του «Συνα­σπι­σμού της Αρι­στε­ράς και της Προ­ό­δου» που εξε­λί­χτη­κε σε μέσο για τη διά­λυ­ση του ΚΚΕ την περί­ο­δο 1989–1991. Ταυ­τί­στη­κε δηλα­δή με όσους μέσα και έξω από το ΚΚΕ επι­δί­ω­ξαν τη μετάλ­λα­ξή του σε σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό κόμ­μα ή τη διά­λυ­σή του και στη συνέ­χεια απο­τέ­λε­σαν στε­λέ­χη του ΣΥΝ και αργό­τε­ρα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ!

- Ο αρθρο­γρά­φος παρου­σιά­ζει το ΚΚΕ ως συν­δε­τι­κό κρί­κο ανά­με­σα στον Χρ. Καλο­γρί­τσα και τον Τ. Θεο­δω­ρι­κά­κο με τον οποίο έκα­ναν μαζί επι­χεί­ρη­ση το 1999. Όμως ο Τ. Θεο­δω­ρι­κά­κος ως Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΝΕ ήταν και αυτός στην ομά­δα που επε­δί­ω­ξε τη διά­λυ­ση του ΚΚΕ το 1989–1991 και ακο­λού­θη­σε την πορεία της στον ΣΥΝ ενώ στη συνέ­χεια έκα­νε την δικιά του δια­δρο­μή στο ΠΑΣΟΚ και σήμε­ρα στην ΝΔ!

- Η προ­βο­κά­τσια του αρθρο­γρά­φου φτά­νει σε τέτοιο σημείο που γρά­φει πως «(ο Καλο­γρί­τσας) αξιο­ποί­η­σε την υπο­στή­ρι­ξη του ΚΚΕ ανα­λαμ­βά­νο­ντας έργα στον χώρο της Δικαιο­σύ­νης από τον τότε υπουρ­γό Ευ. Γιαν­νό­που­λο». Για­τί μιλά­με για προ­βο­κά­τσια; Για­τί πρώ­τα απ’ όλα όσοι θυμού­νται και γνω­ρί­ζουν ξέρουν πολύ καλά τον χυδαίο αντι­κομ­μου­νι­σμό και το με κάθε ευκαι­ρία αντι-ΚΚΕ μένος του συχω­ρε­μέ­νου υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης του ΠΑΣΟΚ που έφτα­σε ακό­μα και σε δικα­στι­κές δια­μά­χες με τον «Ριζο­σπά­στη». Αλή­θεια, είναι τυχαίο ότι ο δικη­γό­ρος του Χρ. Καλο­γρί­τσα προ­έρ­χε­ται και σήμε­ρα από το ΠΑΣΟΚ;

- «Ο Καλο­γρί­τσας είχε στα­μα­τή­σει τα έργα ως εργο­λά­βος δεν εμφα­νι­ζό­ταν που­θε­νά», λέει ο αρθρο­γρά­φος. Πάλι ψέμα­τα. Για­τί πριν ξανα­εμ­φα­νι­στεί με αφορ­μή το νέο σίκου­ελ της σκαν­δα­λα­λο­γί­ας, εμφα­νι­ζό­ταν σε συγκε­ντρώ­σεις του ΣΥΡΙΖΑ ‑με θέμα τη δια­πλο­κή και τη δια­φθο­ρά στα ΜΜΕ (!!!) και ομι­λη­τή τον, ηχο­γρα­φη­μέ­νο από τον Μιω­νή, Νίκο Παπ­πά — το 2016.

Το ΚΚΕ το θυμή­θη­κε ο αρθρο­γρά­φος για να του εκτο­ξεύ­σει λάσπη. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους ξέχα­σε… Όταν γίνε­σαι «μπρο­στι­νός» του συστή­μα­τος εκεί καταντάς…

ΥΓ: Όταν οι εργά­τες της «Χαλυ­βουρ­γί­ας» έδι­ναν τον πολύ­μη­νο απερ­για­κό τους αγώ­να το 2011–2012 ο συγκε­κρι­μέ­νος αρθρο­γρά­φος έγρα­φε πάλι στην «ΑΥΓΗ» (8/01/12): «Χρη­σι­μο­ποιείς (σ.σ. εννο­εί το ΚΚΕ) τους δυστυ­χείς προ­λε­τά­ριους της χαλυ­βουρ­γί­ας ως πει­ρα­μα­τό­ζωα παρό­τι όλοι γνω­ρί­ζουν ότι συν­δι­κα­λι­σμός χωρίς ευε­λι­ξία και τακτι­κές υπο­χω­ρή­σεις δεν υπάρ­χει, όταν πολύ περισ­σό­τε­ρο οι συν­θή­κες της ύφε­σης σαρώ­νουν τον τομέα της μετα­ποί­η­σης. Έναν μήνα αλλη­λεγ­γύ­ης, δύο μήνες, τρεις, ένα χρό­νο; Μετά; Εδώ έχου­με έναν τυφλό, ουσια­στι­κά απο­λί­τι­κο ανταρ­το­πό­λε­μο εκδί­κη­σης σε αυτούς που εξα­κο­λου­θούν να σε νικούν και οι οποί­οι τρο­μά­ζουν τόσο πολύ που σε συγ­χαί­ρουν για τις ωραί­ες περι­φρου­ρη­μέ­νες πορεί­ες που κάνει το ΠΑΜΕ». Το συγκε­κρι­μέ­νο άρθρο μάλι­στα από την πολ­λή την «περη­φά­νια» έχει κατέ­βει από το site της «Αυγής». Το ίδιο θα γίνει μάλ­λον και με τον τωρι­νό λίβε­λο του Δ. Χρήστου.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο