Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κηδεύεται σήμερα ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, πολέμιος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και του ρατσισμού

Κηδεύ­ε­ται σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι στις 12 στο Ναό Αγί­ου Δημη­τρί­ου στην Σιά­τι­στα Κοζά­νης ο Μητρο­πο­λί­της Σισα­νί­ου και Σια­τί­στης Παύ­λος που πέθα­νε το βρά­δυ της Κυρια­κής σε ηλι­κία 71 ετών. 

Γεν­νη­μέ­νος στη Χαλ­κί­δα το 1947, χει­ρο­το­νή­θη­κε διά­κο­νος το 1973 και πρε­σβύ­τε­ρος το 1974. Μητρο­πο­λί­της εξε­λέ­γη το 2006. 

Έγι­νε ευρύ­τε­ρα γνω­στός το 2012 όταν είχε εκφρα­στεί δημό­σια ενά­ντια στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή, απα­ντώ­ντας στις φασι­στι­κές από­ψεις του δεσπό­τη Καλα­βρύ­των Αμβρό­σιου. Σε κεί­με­νο του, μετα­ξύ άλλων, χαρα­κτή­ρι­ζε την Χρυ­σή Αυγή «μαύ­ρη νύχτα» που «εκπαι­δεύ­ει δολο­φό­νους», τονί­ζο­ντας παράλ­λη­λα «είναι θλι­βε­ρό ότι κάποιοι «χρι­στια­νοί αγω­νι­στές» ταυ­τί­στη­καν με τη χρυ­σή αυγή για να υπε­ρα­σπι­στούν τον Χρι­στό. Τον Χρι­στό που η «Χρυ­σή Αυγή» τον διώ­κει, τον προ­σβάλ­λει και τον εξευ­τε­λί­ζει καθη­με­ρι­νά και το πράτ­τει στα πρό­σω­πα, των προ­σφύ­γων, των μετα­να­στών ακό­μα και των παιδιών.»

Ο Μητρο­πο­λί­της Παύ­λος είχε επί­σης δημό­σια ενα­ντιω­θεί στις ρατσι­στι­κές ομο­φο­βι­κές δηλώ­σεις του συνα­δέλ­φου του Αμβρό­σιου για τους ομο­φυ­λό­φι­λους, σημειώ­νο­ντας ότι τέτοιου είδους λόγια δεν είναι δυνα­τό να εκφρά­ζουν την Εκκλησία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο