Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κιβωτός του Κόσμου: Εξετάζεται καταγγελία ανήλικου για ασέλγεια από πρόσωπο της ΜΚΟ

Σοβα­ρές ποι­νι­κές εξε­λί­ξεις ενδέ­χε­ται να δρο­μο­λο­γη­θούν στην υπό­θε­ση του ΜΚΟ Κιβω­τός του Κόσμου, μετά τα όσα ισχυ­ρί­στη­κε σε συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση που έδω­σε σήμε­ρα, 15χρονος φιλο­ξε­νού­με­νος της δομής του Βόλου.

Το αγό­ρι κατέ­θε­σε σε χώρο της Στέ­γης του Παι­διού στην Αθή­να σε ειδι­κούς επι­στή­μο­νες — και όχι σε εισαγ­γε­λείς ή αστυ­νο­μι­κούς- και φαί­νε­ται ότι κατήγ­γει­λε ότι έχει πέσει θύμα σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης ασέλ­γειας, από στέ­λε­χος του ΜΚΟ που βρί­σκε­ται στο κύκλο των προ­σώ­πων που ερευ­νώ­νται από την Εισαγ­γε­λία Ανήλικων.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο ανή­λι­κος είχε εξε­τα­στεί πριν από λίγες ημέ­ρες εντός των εγκα­τα­στά­σε­ων της δομής στο Βόλο , όπου φέρε­ται να περιέ­γρα­ψε περι­στα­τι­κά σωμα­τι­κής κακοποίησης.

Οι αρχές εκτί­μη­σαν πως το αγόρι,στο οποίο είχε ανα­φερ­θεί ο 19χρονος που έχει καταγ­γεί­λει σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση του, πιθα­νό­τα­τα γνώ­ρι­ζε ή βίω­σε και άλλα περι­στα­τι­κά στα οποία δεν ανα­φέρ­θη­κε στη διάρ­κεια εκεί­νης κατάθεσης.

Έτσι έγι­νε προ­σπά­θεια προ­σέγ­γι­σης του παι­διού για τη διε­ρεύ­νη­ση της ευαί­σθη­της υπό­θε­σης, σε άλλο, προ­στα­τευ­μέ­νο περι­βάλ­λον. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, με ευθύ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας το παι­δί μετα­φέρ­θη­κε στην Αθη­να και εξε­τά­στη­κε στο Σπί­τι του Παι­διού παρου­σία παιδοψυχολόγου .

Ο ανή­λι­κος φέρε­ται ότι ανα­φέρ­θη­κε σε νέα στοι­χεία λέγο­ντας πως είναι θύμα ασελ­γών πρά­ξε­ων από συγκε­κρι­μέ­νο πρό­σω­πο προσ­διο­ρί­ζο­ντας τον χρό­νο που καταγ­γέ­λει ότι υπέ­στη αυτές τις πρά­ξεις ενώ ήταν 13 ετών.

Η κατά­θε­ση του 15χρονου μελε­τά­ται και αξιο­λο­γεί­ται από τις δύο εισαγ­γε­λείς ανη­λί­κων, οι οποί­ες διε­νερ­γούν την ποι­νι­κή έρευ­να για την Κιβω­τό, ώστε να κρί­νουν άμε­σα τις επό­με­νες και πλέ­ον κρί­σι­μες, καθώς ολο­κλη­ρώ­νε­ται η έρευ­να τους, κινή­σεις τους για καθέ­να από τα πρό­σω­πα που ελέγχονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο