Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινέζοι γιατροί βρίσκονται στην Ιταλία για την καταπολέμηση του κορωναϊού

Η ομάδα, που διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Υγείας και τον κινέζικο Ερυθρό Σταυρό,  ήταν η τρίτη που έστειλαν σε άλλες χώρες αφού βοήθησαν το Ιράν και το Ιράκ.

Στην Ιτα­λία βρί­σκε­ται  από την Παρα­σκευή 13 Μαρ­τί­ου ομά­δα κινέ­ζων για­τρών από τη Σαγκάη, που ήδη μπή­κε στη μάχη κατά του Covid-19.
Οι εννέα εμπει­ρο­γνώ­μο­νες, έξι άνδρες και τρεις γυναί­κες, καθο­δη­γού­νται από τον Αντι­πρό­ε­δρο του Κινέ­ζι­κου Ερυ­θρού Σταυ­ρού Yang Huichuan και από τον Καθη­γη­τή Καρ­διο­α­να­πνευ­στι­κής Ανα­ζω­ο­γό­νη­σης Liang Zongan.
Μετα­ξύ αυτών είναι ειδι­κοί στην ανά­νη­ψη, παι­δια­τρι­κή και νοση­λευ­τές που έχουν δια­χει­ρι­στεί την κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης στην Κίνα.

China Covid 19 Fiumicino aid

ℹ️ Στην προ­σπά­θεια να βοη­θή­σει την Ιτα­λία στην αντι­με­τώ­πι­ση του ιού, συγκα­τα­λέ­γε­ται και η δωρεά παρα­πά­νω από 30 τόν­νων ιατρι­κού υλικού.

Από την άλλη μεριά ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών της Ασια­τι­κών υπο­θέ­σε­ων, Geng Shuang, σημεί­ω­σε ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ευρώ­πη «έχουν σχη­μα­τί­σει μια κοι­νή ομά­δα εμπει­ρο­γνω­μό­νων απο­τε­λού­με­νη από αξιω­μα­τού­χους και μέλη του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Κίνας, το Κινέ­ζι­κο Κέντρο για την “Ασθέ­νεια τον έλεγ­χο και την πρό­λη­ψη”, της Γενι­κής Διεύ­θυν­σης Υγεί­ας και Ασφά­λειας των Τρο­φί­μων της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής και το Ευρω­παϊ­κό Κέντρο Πρό­λη­ψης και Ελέγ­χου Νόσων».

πηγή <| telesurtv.net|>

China Covid 19 Fiumicino

ℹ️  Οι κινέ­ζοι ειδι­κοί, φορώ­ντας μάσκες, έγι­ναν δεκτοί από αξιω­μα­τού­χους του ιτα­λι­κού υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, σύμ­φω­να με τις εικό­νες που μετα­δό­θη­καν από το αερο­δρό­μιο Φιου­μι­τσί­νο, ενώ με την ίδια πτή­ση μετα­φέρ­θη­καν «ανα­πνευ­στή­ρες και υλι­κό για ανα­πνευ­στι­κή υπο­στή­ρι­ξη, ηλε­κτρο­καρ­διο­γρά­φοι, δεκά­δες χιλιά­δες προ­στα­τευ­τι­κές μάσκες και άλλο υγειο­νο­μι­κό υλι­κό», διευ­κρί­νι­σε ο πρό­ε­δρος του ιτα­λι­κού Ερυ­θρού Σταυ­ρού Φραν­τσέ­σκο Ρόκα.

ℹ️  Αξιο­ση­μεί­ω­το είναι ότι το αερο­σκά­φος της China Eastern Airlines μετα­φέ­ρει και πλά­σμα από κινέ­ζους ασθε­νείς με κορο­ναϊό, οι οποί­οι απο­θε­ρα­πεύ­τη­καν. Το πλά­σμα των πρώ­ην ασθε­νών που είχαν προ­σβλη­θεί από τον ιό Covid-19 περιέ­χει αντι­σώ­μα­τα που θα μπο­ρού­σαν να επι­τρέ­ψουν την μεί­ω­ση του ιικού φορ­τί­ου στους ασθε­νείς που βρί­σκο­νται σε σοβα­ρή κατά­στα­ση, όπως είχε δηλώ­σει ο αξιω­μα­τού­χος της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Υγεί­ας της Κίνας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο