Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινέζοι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί «στο φορτηγό της φρίκης» στο Εσεξ

Οι 39 άνθρω­ποι που βρέ­θη­καν νεκροί σε κοντέι­νερ φορ­τη­γού κοντά στο Λον­δί­νο πιστεύ­ε­ται ότι είναι Κινέ­ζοι, ανα­κοί­νω­σε η βρε­τα­νι­κή αστυ­νο­μία, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι πρό­κει­ται για 8 γυναί­κες και 31 άνδρες.

Η αστυ­νο­μία ανα­κρί­νει τον οδη­γό του οχή­μα­τος ο οποί­ος κρα­τεί­ται ως ύπο­πτος για φόνο.

Δια­σώ­στες και αστυ­νο­μι­κοί εντό­πι­σαν τα πτώ­μα­τα 38 ενη­λί­κων και ενός εφή­βου νωρίς χθες Τετάρ­τη σε κοντέι­νερ φορ­τη­γού σε βιο­μη­χα­νι­κό πάρ­κο στο Γκρέις, περί­που 32 χλμ. ανα­το­λι­κά της βρε­τα­νι­κής πρωτεύουσας.

Η αστυ­νο­μία δεν έχει ακό­μη ταυ­το­ποι­ή­σει τα θύμα­τα, όμως το ITV μετέ­δω­σε πως είναι όλοι Κινέ­ζοι. Η αστυ­νο­μία του Έσεξ ανέ­φε­ρε ότι δεν μπο­ρεί να επι­βε­βαιώ­σει την πλη­ρο­φο­ρία και προ­σώ­ρας δεν υπάρ­χει σχό­λιο από το κινε­ζι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών ή από την πρε­σβεία της Κίνας στο Λονδίνο.

Επι­θε­ω­ρη­τές της αστυ­νο­μί­ας εξα­κο­λου­θούν να ανα­κρί­νουν τον οδη­γό του φορ­τη­γού, έναν 25χρονο από τη Βόρεια Ιρλαν­δία. Πηγή που πρό­σκει­ται στην έρευ­να δήλω­σε πως ονο­μά­ζε­ται Μο Ρόμπιν­σον και είναι κάτοι­κος της πόλης Πόρ­τα­ντα­ουν στη Βόρεια Ιρλαν­δία. Το BBC μετέ­δω­σε πως η αστυ­νο­μία έκα­νε έφο­δο σε τρία σπί­τια στη Βόρεια Ιρλαν­δία στο πλαί­σιο της έρευνας.

Για χρό­νια, παρά­τυ­ποι μετα­νά­στες επι­χει­ρούν να φθά­σουν στη Βρε­τα­νία κρυμ­μέ­νοι στο πίσω μέρος φορ­τη­γών, προ­ερ­χό­με­νοι συχνά από την ευρω­παϊ­κή ενδοχώρα.

Στη μεγα­λύ­τε­ρη τρα­γω­δία με παρά­τυ­πους μετα­νά­στες στη Βρε­τα­νία, τα πτώ­μα­τα 58 Κινέ­ζων βρέ­θη­καν στοι­βαγ­μέ­να σε ένα φορ­τη­γό που μετέ­φε­ρε ντο­μά­τες στο νότιο λιμά­νι Ντό­βερ το 2000. Το φορ­τη­γό είχε ξεκι­νή­σει το ταξί­δι του από τη Ζεεμπρούγκε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο