Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΙΝΑΛ, ΜεΡΑ25, Ελληνική Λύση: «Άσφαιρη» κριτική και αθώωση του καπιταλιστικού συστήματος

Κρι­τι­κή που αφή­νει στο απυ­ρό­βλη­το τις ευθύ­νες του αστι­κού κρά­τους και του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος άσκη­σαν από το βήμα της Βου­λής, οι αρχη­γοί των αστι­κών κομ­μά­των της αντι­πο­λί­τευ­σης, «φορ­τώ­νο­ντάς» τα όλα στις ευθύ­νες υπουρ­γών της κυβέρ­νη­σης και του λεγό­με­νου επι­τε­λι­κού κρά­τους, στη συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπιστίας.

Ρόλο «ισορ­ρο­πι­στή» ανά­με­σα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ προ­σπά­θη­σε να παί­ξει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, μέσω της ομι­λί­ας του επι­κε­φα­λής της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής του Ομά­δας Μιχά­λη Κατρί­νη, στη συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπιστίας.

Επι­χεί­ρη­σε να εγκλω­βί­σει τη λαϊ­κή οργή από τις δια­κυ­βερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, παρου­σιά­ζο­ντας ως εναλ­λα­κτι­κή λύση το ΚΙΝΑΛ, λέγο­ντας μάλι­στα ότι «η δυνα­μι­κή του προ­κα­λεί άγχος». Σχε­τι­κά με τη δήλω­ση του ΚΙΝΑΛ ότι υπερ­ψη­φί­ζει την πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας, αλλά δεν θέλει εκλο­γές, το απέ­δω­σε στη «στρα­τη­γι­κή για αυτό­νο­μη πορεία» που «ενο­χλεί» και αιτιο­λό­γη­σε τη στά­ση του κόμ­μα­τός του ότι δεν μπο­ρούν να διε­ξα­χθούν εκλο­γές εν μέσω παν­δη­μί­ας. Ο Μ. Κατρί­νης απέ­δω­σε την τερά­στια ταλαι­πω­ρία που υπέ­στη ο λαός της Αττι­κής από την κακο­και­ρία, σε ευθύ­νες προ­σώ­πων της κυβέρ­νη­σης και στο «επι­τε­λι­κό κρά­τος». Σαν να μην κυβέρ­νη­σε επί χρό­νια το ΠΑΣΟΚ, προ­σπά­θη­σε, τέλος, να το παρου­σιά­σει ως «νέα» δύνα­μη στην κοινωνία.

Από την πλευ­ρά του, ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κυριά­κος Βελό­που­λος είπε πως η κυβέρ­νη­ση είναι ανε­παρ­κής απέ­να­ντι στις περι­στά­σεις και επί 2,5 χρό­νια κάνει λάθη, απο­δί­δο­ντας τη σκλη­ρή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή σε επι­λο­γές προσώπων.

Για «διά­λυ­ση» και δολο­φο­νία της αγο­ράς» κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση ο επι­κε­φα­λής του ΜέΡΑ25 Γιά­νης Βαρου­φά­κης, προς όφε­λος «των κρα­τι­κο­δί­αι­των ολι­γαρ­χών που λει­τουρ­γούν χωρίς την πει­θαρ­χία της αγο­ράς». Είπε ότι δεν κρα­τά ίσες απο­στά­σεις ανά­με­σα στην κυβέρ­νη­ση και την αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, «κλεί­νο­ντας το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ και προ­τεί­νο­ντας ορι­σμέ­νες κρα­τι­κο­ποι­ή­σεις, χωρίς όμως να θίγε­ται σε καμία περί­πτω­ση ο αστι­κός χαρα­κτή­ρας του κρά­τους και το καπι­τα­λι­στι­κό σύστημα.

902.gr.

Δημ. Κου­τσού­μπας: Το ΚΚΕ καθη­με­ρι­νά κάνει μομ­φή σε κυβέρ­νη­ση, αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και σάπιο σύστημα

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο