Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΙΝΑΛ-ΜεΡΑ25-Ελληνική Λύση: Στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων με κενές περιεχομένου ρητορείες

Για «νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες πολι­τι­κές» και για «συντη­ρη­τι­κή σφρα­γί­δα σε όλους τους τομείς της κοι­νω­νι­κής και οικο­νο­μι­κής ζωής» κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ η πρό­ε­δρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεν­νη­μα­τά, στην ομι­λία της στη Βου­λή, στη­ρί­ζο­ντας «προ­ο­δευ­τι­κές» τάχα μορ­φές ευε­λι­ξί­ας και άγριας εκμε­τάλ­λευ­σης των εργαζομένων.

Έτσι, υπε­ρα­μύν­θη­κε των πεπραγ­μέ­νων των κυβερ­νή­σε­ων του ΠΑΣΟΚ που έδει­ξαν το δρό­μο για τις τωρι­νές αντερ­γα­τι­κές ανα­τρο­πές και έσπευ­σε να δηλώ­σει υπέρ­μα­χος των κατευ­θύν­σε­ων της ΕΕ για τη διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας καλώ­ντας την κυβέρ­νη­ση «να μην της κου­νά­ει το δάχτυ­λο» για τις σχε­τι­κές ευρω­παϊ­κές οδη­γί­ες, τις οποί­ες έχουν εφαρ­μό­σει οι κυβερ­νή­σεις του κόμ­μα­τός της. Επί­σης, κάλε­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό να δώσει εξη­γή­σεις για τους εμβο­λια­σμούς με το εμβό­λιο της «AstraZeneca».

Ο επι­κε­φα­λής του ΜέΡΑ25,  Γ. Βαρου­φά­κης, επι­κέ­ντρω­σε το πρό­βλη­μα του νομο­σχε­δί­ου στις ατο­μι­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για τη διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας, ενώ έκα­νε λόγο για «έντι­μους επι­χει­ρη­μα­τί­ες» που θα μπουν σε έναν αθέ­μι­το αντα­γω­νι­σμό με άλλους «επι­χει­ρη­μα­τί­ες-αρπα­κτι­κά» που θα εφαρ­μό­ζουν το νόμο. Μη δια­φω­νώ­ντας επί της ουσί­ας με την ευε­λι­ξία της εργα­σί­ας, ανέ­φε­ρε ότι η εφαρ­μο­γή της είναι θεμι­τή, αρκεί να γίνε­ται με κανόνες.

Σε «λαν­θα­σμέ­νες επι­λο­γές» της κυβέρ­νη­σης απέ­δω­σε το νομο­σχέ­διο ο πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Λύσης, Κυρ. Βελό­που­λος, βγά­ζο­ντας λάδι τις αξιώ­σεις του μεγά­λου κεφα­λαί­ου για φθη­νή εργα­τι­κή δύνα­μη, που όλες οι κυβερ­νή­σεις υλο­ποιούν. Απα­ρίθ­μη­σε ως λάθη την κατάρ­γη­ση του 8ωρου και της κυρια­κά­τι­κης αργί­ας, από την πλευ­ρά των επι­χει­ρη­μα­τιών, που δεν βοη­θούν στο καλό εργα­σια­κό κλί­μα, στη­ρί­ζο­ντας τη λογι­κή της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας. Για τα συν­δι­κα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα και την απερ­γία, ενι­σχύ­ο­ντας την κυβερ­νη­τι­κή προ­πα­γάν­δα συκο­φά­ντη­σης των εργα­τι­κών — λαϊ­κών αγώ­νων, επι­σή­μα­νε πως «άλλο είναι η χρή­ση και άλλο η κατά­χρη­ση της απερ­γί­ας από τους κακούς συνδικαλιστές».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο