Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινδύνευσε η ζωή 12χρονου προσφυγόπουλου επειδή δεν είχε ΑΜΚΑ!!!

Κιν­δύ­νευ­σε η ζωή 12χρονου πρό­σφυ­γα στη Μόρια, ο οποί­ος είχε υπο­βλη­θεί σε μετα­μό­σχευ­ση νεφρού και δεν ήταν δυνα­τόν να του δοθούν τα φάρ­μα­κα που είχε ανά­γκη, επει­δή δεν διέ­θε­τε ΑΜΚΑ. Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες απο­φά­σεις της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ για την αντι­με­τώ­πι­ση των ροών των ξερι­ζω­μέ­νων που έρχο­νται στη χώρα μας, απα­γο­ρεύ­τη­κε η χορή­γη­σή του σε αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτό είχε απο­τέ­λε­σμα οι για­τροί και η διοί­κη­ση του «Βοστά­νειου» Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Μυτι­λή­νης να κατα­βά­λουν υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες προ­κει­μέ­νου να βρουν νόμι­μη οδό, σύμ­φω­να με την οποία θα ήταν δυνα­τή η χορή­γη­ση των απα­ραί­τη­των φαρ­μά­κων στο 12χρονο προ­σφυ­γό­που­λο. Το παι­δί είχε υπο­βλη­θεί σε μετα­μό­σχευ­ση νεφρού στην πατρί­δα του και βρέ­θη­κε στο νησί το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα. Τελι­κά, ο 12χρονος κατά­φε­ρε να πάρει τα απα­ραί­τη­τα φάρ­μα­κα και να μην κιν­δυ­νεύ­σει με απόρ­ρι­ψη μοσχεύματος.

Αξί­ζει να σημειω­θεί πως η εισα­γω­γή του 12χρονου στην Παι­δια­τρι­κή κλι­νι­κή ήταν λύση ανά­γκης, αφού υπήρ­χε σοβα­ρός κίν­δυ­νος να μετα­δο­θεί λοί­μω­ξη στο παι­δί, κάτι που θα έθε­τε σε δοκι­μα­σία τόσο το μόσχευ­μα όσο και την ίδια του τη ζωή. Το περι­στα­τι­κό αντι­με­τω­πί­στη­κε στο ειδι­κό τμή­μα του Νοσο­κο­μεί­ου Παί­δων και το παι­δί επέ­στρε­ψε στο KYT της Μόριας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο