Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο»: Σας καλωσορίζουμε και σας συστηνόμαστε (19/12)

cinema4

Η Κινη­μα­το­γρα­φι­κή Λέσχη Και­σα­ρια­νής – «Σκο­πευ­τή­ριο» άρχι­σε την λει­τουρ­γία της πριν λίγες μέρες. Ξεκί­νη­σε από μια παρέα ανθρώ­πων όλων των ηλι­κιών,  που αγα­πούν τον κινη­μα­το­γρά­φο, έχουν άπο­ψη για τον πολι­τι­σμό και πεί­σμα να προ­σφέ­ρουν στους συμπο­λί­τες τους. Άνθρω­ποι, που ως επί το πλεί­στον, δια­χω­ρί­ζουν τη σκέ­ψη και τις πρά­ξεις τους από τις κυρί­αρ­χες λογι­κές της ατο­μι­κής απο­μό­νω­σης, της συλ­λο­γι­κής παραί­τη­σης και αποχαύνωσης.

Σκο­ποί μας –όπως δια­τυ­πώ­νο­νται και στο κατα­στα­τι­κό της ίδρυ­σης του σωμα­τεί­ου μας- είναι:

α. Η διά­δο­ση των έργων της κινη­μα­το­γρα­φι­κής τέχνης που μπο­ρούν να προ­βλη­μα­τί­ζουν, να εκπαι­δεύ­ουν, να ανα­πτύσ­σουν το αισθη­τι­κό κρι­τή­ριο και να προ­βάλ­λουν την ιστο­ρία, τους σύγ­χρο­νους αγώ­νες των λαών, τις λαϊ­κές αρχές και αξί­ες, ενά­ντια στην παρα­χά­ρα­ξη της ιστο­ρί­ας, τη ναρ­κω­κουλ­τού­ρα και το φασισμό.

β. Η ανά­δει­ξη της ανα­γκαιό­τη­τας μόνι­μης και στα­θε­ρής ενα­ντί­ω­σης στον  κινη­μα­το­γρά­φο  (μηχα­νή «ονεί­ρων»), που συμ­βά­λει στη δια­μόρ­φω­ση ιδε­ο­λο­γιών με  χολι­γου­ντια­νά  πρότυπα.

γ. Η δημιουρ­γία προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων που θα συμ­βάλ­λουν στην παρα­γω­γή προ­ο­δευ­τι­κού έργου στον κινηματογράφο.

δ. Η τόνω­ση του ενδια­φέ­ρο­ντος του λαού και της νεο­λαί­ας για την κινη­μα­το­γρα­φι­κή τέχνη,   που  μπο­ρεί  να απο­τε­λέ­σει μέσο κατα­νό­η­σης του κοι­νω­νι­κού γίγνε­σθαι και της δια­μόρ­φω­σης της κοι­νω­νι­κής συνεί­δη­σης, συμ­βάλ­λο­ντας έτσι, σε συν­δυα­σμό με άλλες τέχνες, στην πνευ­μα­τι­κή και πολι­τι­στι­κή ανά­πτυ­ξη της κοινωνίας.

ε. Η άσκη­ση πίε­σης στους αρμό­διους φορείς για την αντι­με­τώ­πι­ση των προ­βλη­μά­των στο χώρο του πολι­τι­σμού και της κινη­μα­το­γρα­φι­κής τέχνης ειδι­κό­τε­ρα, καθώς και η  μελέ­τη και ανά­δει­ξη  των τρό­πων για την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των αυτών.

Για να πετύ­χου­με τους σκο­πούς μας, σχε­διά­ζου­με και προ­γραμ­μα­τί­ζου­με σει­ρά καλ­λι­τε­χνι­κών και πολι­τι­στι­κών εκδη­λώ­σε­ων (ενδει­κτι­κά: θεα­τρι­κών, κινη­μα­το­γρα­φι­κών, μου­σι­κών, λαο­γρα­φι­κών, εικα­στι­κών κ.λπ.), διορ­γά­νω­ση δια­λέ­ξε­ων, συνε­δρί­ων, σεμι­να­ρί­ων, δια­γω­νι­στι­κών φεστι­βάλ, εκθέ­σε­ων, η παρου­σί­α­ση κάθε θέμα­τος με όλες τις μορ­φές εκδηλώσεων.

Σας καλού­με να αγκα­λιά­σε­τε και να πλαι­σιώ­σε­τε την κινη­μα­το­γρα­φι­κή λέσχη.

e‑mail: [email protected]

τηλ. Επι­κοι­νω­νί­ας: 6973 999219 — 6979 119018

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο