Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

«Η ανά­τα­ξη της χώρας στο επί­πε­δο της αστυ­νο­μί­ας, που τόνι­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, απο­σκο­πεί στην πάτα­ξη της κοι­νω­νί­ας», τονί­ζει η Κίνη­ση Από­στρα­των Αστυ­νο­μι­κών, με αφορ­μή την ομι­λία του Κυρ. Μητσο­τά­κη στους νέους ειδι­κούς φρου­ρούς που θα στε­λε­χώ­σουν τη νέα ομά­δα της Ελλη­νι­κής Αστυνομίας.

Στην ανα­κοί­νω­σή της σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων: «Υστε­ρα από τον καται­γι­σμό των περι­στα­τι­κών αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας και κατα­στο­λής, που έχουν προ­κα­λέ­σει την καθο­λι­κή αντί­δρα­ση του λαού (…) δια­πι­στώ­νου­με, όμως, ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός δεν αρκέ­στη­κε σε μια τυπι­κή παρο­χή κάλυ­ψης στον αρμό­διο υπουρ­γό και στην αστυ­νο­μία, ορί­ζο­ντας τους όρους της αστυ­νο­μι­κής δρά­σης. Προ­χώ­ρη­σε σε ανα­φο­ρές που δεν κατα­λεί­πουν αμφι­βο­λί­ες για τις προ­τε­ραιό­τη­τες της αστυ­νο­μί­ας στην αντι­με­τώ­πι­ση του λαού που αντι­δρά στην εφαρ­μο­γή των αντι­λαϊ­κών πολιτικών.

(…) Οι ανα­φο­ρές του ότι η αστυ­νο­μία δεν αφη­νό­ταν να αντα­πο­κρι­θεί στα καθή­κο­ντά της και ότι “τα Ελλη­νό­που­λα με το εθνό­ση­μοδεν είναι πλέ­ον η χλεύη των βολε­μέ­νων, δεν καθο­δη­γούν τους νέους και ελά­χι­στα εκπαι­δευ­μέ­νους αστυ­νο­μι­κούς στη νηφά­λια και ψύχραι­μη εκτέ­λε­ση των καθη­κό­ντων τους. Αντί­θε­τα, καλ­λιερ­γούν το κλί­μα στο χώρο της αστυ­νο­μί­ας, που συντε­λεί στην αυθαι­ρε­σία και στην επι­βο­λή με βία πάνω στο λαό.

(…) Απο­στο­λή της αστυ­νο­μί­ας πρέ­πει να είναι μόνον η δίω­ξη του εγκλή­μα­τος (…) Οι αστυ­νο­μι­κοί και τα μέσα να δια­τε­θούν στην αντι­με­τώ­πι­ση του εγκλή­μα­τος και όχι για την κατα­στο­λή του λαού, που αγω­νί­ζε­ται για τα δικαιώ­μα­τά του και διεκ­δι­κεί λύσεις στα προ­βλή­μα­τά του.

Οι νέοι ειδι­κοί φρου­ροί, ως στε­λέ­χη πλέ­ον της αστυ­νο­μί­ας, έχουν κάθε δικαί­ω­μα να θέσουν τα προ­βλή­μα­τά τους και να διεκ­δι­κή­σουν λύσεις.
Να οργα­νω­θούν με τους συνα­δέλ­φους τους που αγω­νί­ζο­νται να μην είναι οι αστυ­νο­μι­κοί τυφλά όργα­να κατα­στο­λής και όχι με εκεί­νους που υπερ­θε­μα­τί­ζουν στην περι­στο­λή των λαϊ­κών δικαιωμάτων.
Τους ευχό­μα­στε καλή δύνα­μη στην υπη­ρε­σία τους, να μη βρε­θούν απέ­να­ντι στον αγω­νι­ζό­με­νο λαό και ως από­στρα­τοι δηλώ­νου­με ότι θα στη­ρί­ζου­με τις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο