Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κι όμως, από το υπουργείο Εργασίας ακούστηκε η αλήθεια!!!

Κι όμως σήμε­ρα για μία και μονα­δι­κή φορά από το γρα­φείο της υπουρ­γού Εργα­σί­ας ακού­στη­κε η αλήθεια.

Ειπώ­θη­καν αλή­θειες όπως ο μέσος μισθω­τός έχει υπο­στεί τα τελευ­ταία χρό­νια μεί­ω­ση της αγο­ρα­στι­κής του δύνα­μης κατά 23% και του βιο­τι­κού του επι­πέ­δου την περί­ο­δο της κρί­σης κατά 50%.

Συνο­λι­κά έχουν περά­σει αυτά τα χρό­νια 23 αντι­συ­ντα­ξιου­χι­κοί νόμοι με απο­τέ­λε­σμα το 50% των συντα­ξιού­χων να ζει με σύντα­ξη κάτω από 500 ευρώ το μήνα και ότι με το Ν.4387/2016 έχουν χαθεί για τους συντα­ξιού­χους εισο­δή­μα­τα άνω των 60 δισ. ευρώ.

Και μάλι­στα, από το υπουρ­γι­κό γρα­φείο βγή­κε κάλε­σμα προς τους εργα­ζό­με­νους και τους ανέρ­γους να μη συμ­βι­βα­στούν με τα «νέα μέτρα» και να αγω­νι­στούν με όλες τους τις δυνάμεις.

Και μάλι­στα, πριν ξεκι­νή­σει η συνέ­ντευ­ξη, αφαι­ρέ­θη­κε από το γρα­φείο η σημαία της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης. Προ­μή­νυ­μα πως ό,τι ακου­στεί δεν ταί­ρια­ζε με αυτή τη σημαία.
Ματαί­ως όμως περι­μέ­να­με σχε­τι­κό Δελ­τίο Τύπου από το γρα­φείο Τύπου του υπουρ­γεί­ου για όσα ακούστηκαν.

Δικαί­ως βέβαια, για­τί όλα αυτά δε βγή­καν από το στό­μα της υπουρ­γού, κ. Αχτσιό­γλου, αλλά ειπώ­θη­καν από τους εκπρο­σώ­πους του ΠΑΜΕ.

Μέλη του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί είχαν προ­χω­ρή­σει σε αιφ­νι­δια­στι­κή κατά­λη­ψη του κτι­ρί­ου του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας στην οδό Στα­δί­ου, όπου άπλω­σαν ένα μεγά­λο πανό το οποίο προ­α­ναγ­γέλ­λει τη συγκέ­ντρω­ση της 9ης Νοεμ­βρί­ου στο Σύνταγ­μα ενά­ντια στην επι­κεί­με­νη 3η αξιο­λό­γη­ση που θα επι­φέ­ρει κι άλλα βάρη στις πλά­τες του λαού και επι­πλέ­ον κατάρ­γη­ση εργα­σια­κών δικαιω­μά­των όπως αυτό της απεργίας.

Η κατά­λη­ψη του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας από το ΠΑΜΕ είναι ένα μήνυ­μα επι­θε­τι­κής διεκ­δί­κη­σης για την κατάρ­γη­ση των αντερ­γα­τι­κών μέτρων σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων και των συντα­ξιού­χων, συμπλή­ρω­σε ο Αλέ­κος Περ­ρά­κης, μέλος του ΠΑΜΕ σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που δόθη­κε από το γρα­φείο της υπουρ­γού Εργα­σί­ας, Έφης Αχτσιόγλου.

Το ΠΑΜΕ θα συνε­χί­σει τις κινη­το­ποι­ή­σεις με τη συγκέ­ντρω­ση στις 9 Νοεμ­βρί­ου αλλά και συλ­λα­λη­τή­ριο συντα­ξιού­χων στις 23 του μήνα στην Πλα­τεία Κοτζιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο