Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις σε Ανατ. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή — Καλεί το λαό σε ετοιμότητα

«Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την έντο­νη ανη­συ­χία του για τις εξε­λί­ξεις στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο και τη Μέση Ανα­το­λή, όπου εντεί­νε­ται η στρα­τιω­τι­κή κλι­μά­κω­ση, στο πλαί­σιο της αντι­πα­ρά­θε­σης ΗΠΑ — ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία, για τη Συρία και τον έλεγ­χο της επαρ­χί­ας Ιντλίμπ (προ­πύρ­γιο των Τζι­χα­ντι­στών), με την εμπλο­κή και άλλων δυνά­με­ων, όπως το Ισρα­ήλ, η Τουρ­κία και το Ιράν» σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατά­στα­ση στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσογείου.

Η ανα­κοί­νω­ση συνε­χί­ζει ως εξής:

«Ο κίν­δυ­νος να επα­να­λη­φθούν πυραυ­λι­κές επι­θέ­σεις, όπως αυτές του περα­σμέ­νου Απρί­λη κατά της Συρί­ας, που εξα­πέ­λυ­σαν οι ΗΠΑ, η Γαλ­λία και η Βρε­τα­νία, με πρό­σχη­μα τη χρη­σι­μο­ποί­η­ση χημι­κών όπλων, είναι μεγάλος.

Τις τελευ­ταί­ες μέρες ισχυ­ρές ευρω­α­τλα­ντι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις συγκε­ντρώ­νο­νται στην περιο­χή, στην οποία ήδη πραγ­μα­το­ποιεί­ται μεγά­λη αερο­ναυ­τι­κή άσκη­ση της Ρωσί­ας, που λήγει στις 8 Σεπτέμ­βρη και ευθύς αμέ­σως προ­ε­τοι­μά­ζε­ται η αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή άσκη­ση “Bright Star 2018”, με τη συμ­με­το­χή μεγά­λου αριθ­μού κρα­τών, μετα­ξύ αυτών και της Ελλάδας.

Η κατά­στα­ση είναι επι­κίν­δυ­νη, συν­δέ­ε­ται με τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς στα Βαλ­κά­νια, την έντα­ξη των Δυτι­κών Βαλ­κα­νί­ων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ακό­μη και με σχε­δια­σμούς για αλλα­γή των συνό­ρων ανά­με­σα π.χ. στη Σερ­βία και το Κόσο­βο, αλλά και την έντα­ση της επι­θε­τι­κό­τη­τας της Τουρ­κί­ας, που επι­πλέ­ον σχε­διά­ζει τη δημιουρ­γία στρα­τιω­τι­κής βάσης στα κατε­χό­με­να, στην Κύπρο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας σε ετοιμότητα.

Να κλι­μα­κώ­σει τον αγώ­να του ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πολέ­μους για το μοί­ρα­σμα και το ξανα­μοί­ρα­σμα των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών και των αγο­ρών στην περιο­χή μας.

Να κατα­δι­κά­σει απο­φα­σι­στι­κά κάθε επί­θε­ση κατά της Συρί­ας και του συρια­κού λαού.

Να παλέ­ψει μαζι­κά ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, που είναι σημαιο­φό­ρος των συμ­φε­ρό­ντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιο­χή και να απαι­τή­σει να μην υπάρ­ξει εμπλο­κή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς. Καμιά συμ­με­το­χή στην αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή άσκη­ση “Bright Star 2018” και στις άλλες στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις. Να κλεί­σει τώρα η βάση — ορμη­τή­ριο της Σού­δας και οι άλλες στρα­τιω­τι­κές βάσεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο