Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανάγκη άμεσης λήψης των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής θωράκισης στη Θήβα

Το θέμα της αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης της Θήβας, στο πλαί­σιο της έντο­νης σει­σμι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας που σημειώ­νε­ται στην περιο­χή, ανα­δει­κνύ­ουν εκ νέου, με ερώ­τη­σή τους προς τον υπουρ­γό Υπο­δο­μών & Μετα­φο­ρών, ο γραμ­μα­τέ­ας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπας και οι βου­λευ­τές του κόμ­μα­τος Γ. Μαρί­νος και Θ. Παφίλης.

Με την ερώ­τη­σή τους, οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ τονί­ζουν την ανά­γκη άμε­σης λήψης όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης στη Θήβα από την κυβέρ­νη­ση. Σημειώ­νουν, δε, ότι έξι μήνες μετά (την πρώ­τη κατά­θε­ση της) και παρά τη συνε­χό­με­νη σει­σμι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα (η ερώ­τη­ση) δεν έχει καν απα­ντη­θεί. Έτσι το ΚΚΕ επα­να­κα­τα­θέ­τει την ερώ­τη­ση, η οποία απαι­τεί­ται να απα­ντη­θεί άμε­σα λόγω της κρι­σι­μό­τη­τας της κατάστασης”.

Συγκε­κρι­μέ­να, ερω­τά­ται ο υπουρ­γός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρ­νη­ση ώστε:

- Να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν καθο­λι­κοί προ­σει­σμι­κοί έλεγ­χοι στα­τι­κό­τη­τας στο σύνο­λο των δημό­σιων κτη­ρί­ων της πόλης της Θήβας και των Κοι­νο­τή­των Ελαιώ­να, Μου­ρι­κί­ου, Πλα­τα­να­κί­ου, Υπά­του, Βαγί­ων και Αμπελοχωρίου.

- Να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν καθο­λι­κοί προ­σει­σμι­κοί έλεγ­χοι στα­τι­κό­τη­τας σε όλα τα κτή­ρια του οικι­σμού Εργα­τι­κών Κατοι­κιών Θήβα ΙΙΙ.

- Να χορη­γη­θεί έμπρα­κτη δυνα­τό­τη­τα συν­δρο­μής μέσω ειδι­κών στους ιδιώ­τες κατοί­κους της περιο­χής οι οποί­οι επι­θυ­μούν εύλο­γα να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν προ­σει­σμι­κούς ελέγ­χους στα­τι­κό­τη­τας στις κατοι­κί­ες τους.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο