Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την επί­σκε­ψη του υπ. Εξω­τε­ρι­κών, Α. Μπλίν­κεν, στην Ελλά­δα, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η επί­σκε­ψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α. Μπλίν­κεν, στην Ελλά­δα σημα­το­δο­τεί την ακό­μη πιο ενερ­γή και με όλους τους τρό­πους συμ­με­το­χή της χώρας μας στους επι­κίν­δυ­νους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, μ’ επί­κε­ντρο αυτή την περί­ο­δο τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, ανά­με­σα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Μάλι­στα έγι­νε απο­λύ­τως σαφές ότι η Ελλά­δα είναι δια­τε­θει­μέ­νη να συνε­χί­σει τη στρα­τιω­τι­κή στή­ρι­ξη, με όπλα και όχι μόνο στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση Ζελένσκι.

Αυτό είναι το περιε­χό­με­νο του Στρα­τη­γι­κού Δια­λό­γου Ελλά­δας-ΗΠΑ και των αντί­στοι­χων Συμ­φω­νιών που έχουν μετα­τρέ­ψει την Ελλά­δα απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ένα απέ­ρα­ντο ΝΑΤΟϊ­κό ορμη­τή­ριο. Δεν είναι τυχαίο, ότι το αμε­ρι­κα­νι­κό επι­τε­λείο, που επι­σκέ­πτε­ται την Ελλά­δα αυτές τις ημέ­ρες “επι­θε­ω­ρεί” βάσεις κι εγκα­τα­στά­σεις που παί­ζουν ενερ­γό ρόλο σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.

Οι συνα­ντή­σεις Μπλίν­κεν τόσο με την κυβέρ­νη­ση, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαι­νί­α­σε άλλω­στε τον Στρα­τη­γι­κό Διά­λο­γο με τις ΗΠΑ, επι­βε­βαιώ­νουν ότι η όποια επό­με­νη κυβέρ­νη­ση θα έχει ως “ακρο­γω­νιαίο λίθο” της πολι­τι­κής της αυτές τις δεσμεύ­σεις απέ­να­ντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που οδη­γούν το λαό σε πολύ επι­κίν­δυ­νες περι­πέ­τειες. Γι’ αυτό και απο­τε­λεί κρι­τή­ριο ψήφου στις επό­με­νες εκλο­γές η στά­ση των κομ­μά­των απέ­να­ντι στις επι­κίν­δυ­νες συμ­φω­νί­ες και η ανά­γκη ενα­ντί­ω­σης σ’ αυτές, που πρέ­πει να εκφρα­στεί μ’ ένα πιο δυνα­τό ΚΚΕ.

Κερ­δι­σμέ­νοι από την εμπλο­κή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς θα είναι οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι και στις δύο χώρες που θα κάνουν “χρυ­σές δου­λειές”, ιδιαί­τε­ρα στον ενερ­γεια­κό τομέα που ήδη πλη­ρώ­νει ο λαός με την προ­μή­θεια του πανά­κρι­βου αμε­ρι­κά­νι­κου φυσι­κού αερίου.

Την ίδια ώρα στρώ­νε­ται το έδα­φος για ΝΑΤΟϊ­κές διευ­θε­τή­σεις στα ελλη­νο­τουρ­κι­κά, επα­να­φέ­ρο­ντας τη γνω­στή “διπλω­μα­τία των σει­σμών”, που καμία απο­λύ­τως σχέ­ση δεν έχει με την γνή­σια και πραγ­μα­τι­κή αλλη­λεγ­γύη και φιλία μετα­ξύ των δύο λαών κόντρα στις λυκο­φι­λί­ες των αστι­κών τάξε­ων και κυβερνήσεων».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο