Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Σε ανα­κοί­νω­ση ενό­ψει της επί­σκε­ψης του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλά­δα το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η επί­σκε­ψη του υπ. Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλά­δα έχει δύο βασι­κούς στό­χους: Πρώ­τον, να επι­σπεύ­σει τις επι­κίν­δυ­νες διευ­θε­τή­σεις στην Αν. Μεσό­γειο και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, με απο­κλει­στι­κό κρι­τή­ριο τα ΝΑΤΟϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα και τη συνο­χή στη Νοτιο­α­να­το­λι­κή πτέ­ρυ­γα του ΝΑΤΟ, μέρος των οποί­ων είναι και η συνεκ­με­τάλ­λευ­ση ανά­με­σα στις αστι­κές τάξεις Ελλά­δας – Τουρ­κί­ας, με βαριές συνέ­πειες για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας μας. Δεύ­τε­ρον, να προ­ω­θή­σει τα γεω­πο­λι­τι­κά ‑οικο­νο­μι­κά και στρα­τιω­τι­κά- συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ, που ανοί­γουν το δρό­μο μόνο για όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών και των νέων πολε­μι­κών συγκρούσεων.

Από αυτή την άπο­ψη μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτή η επί­σκε­ψη συμπί­πτει με την επα­νέ­ναρ­ξη των διε­ρευ­νη­τι­κών επα­φών Ελλά­δας – Τουρκίας.

Αυτές οι επα­φές, που πραγ­μα­το­ποιού­νται, υπό την υψη­λή επο­πτεία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και χαι­ρε­τί­στη­καν από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμ­μα­τα, σε καμία περί­πτω­ση δεν αντι­στρέ­φουν τον επι­κίν­δυ­νο χαρα­κτή­ρα των εξε­λί­ξε­ων στην Αν. Μεσό­γειο και το Αιγαίο. Είναι πλή­ρως ενταγ­μέ­νες στην επι­δί­ω­ξη για ισχυ­ρο­ποί­η­ση της Νοτιο­α­να­το­λι­κής πτέ­ρυ­γας του ΝΑΤΟ και την από­σπα­ση της Τουρ­κί­ας από τη ρωσι­κή επιρ­ροή. Ως εκ τού­του εγκυ­μο­νούν νέους κιν­δύ­νους για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλά­δας, αλλά και της Κύπρου, γι’ αυτό και συνο­δεύ­ο­νται με δηλώ­σεις περί “αμφι­σβη­τού­με­νων υδά­των”, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τούρ­κι­κης επιθετικότητας.

Θα δια­ψευ­στούν για μία ακό­μη φορά όσες πολι­τι­κές δυνά­μεις καλ­λιερ­γούν ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες ενό­ψει της επί­σκε­ψης Πομπέο στην Ελλά­δα, όπως έχουν δια­ψευ­στεί μέχρι τώρα, με το παρα­μύ­θι ότι η περαι­τέ­ρω πρόσ­δε­ση της Ελλά­δας στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κά σχέ­δια θα θωρά­κι­ζε τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας. Άλλω­στε, όλο αυτό το διά­στη­μα, μέσα στο οποίο κλι­μα­κώ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί Ελλά­δας – Τουρ­κί­ας, η χώρα μας έχει μετα­τρα­πεί σε μία απέ­ρα­ντη αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κή βάση, ως απο­τέ­λε­σμα της στρα­τη­γι­κής συμ­φω­νί­ας με τις ΗΠΑ, που υπέ­γρα­ψαν οι κυβερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Την υλο­ποί­η­ση αυτής της Συμ­φω­νί­ας έρχε­ται να επι­θε­ω­ρή­σει ο Μ. Πομπέο μαζί με την προ­ώ­θη­ση των επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ (ενερ­γεια­κά, Ναυ­πη­γεία, νέες τεχνο­λο­γί­ες κλπ), που καμία σχέ­ση δεν έχουν με τα συμ­φέ­ρο­ντα του ελλη­νι­κού λαού.

Ο ελλη­νι­κός λαός δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμιά εμπι­στο­σύ­νη στις επι­λο­γές της κυβέρ­νη­σης, αλλά και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των, που έχουν ενα­πο­θέ­σει την υπε­ρά­σπι­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των, αλλά και την ειρή­νη στην περιο­χή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αντί­θε­τα, χρειά­ζε­ται να εντεί­νει την πάλη του για την απε­μπλο­κή της χώρας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που τρο­φο­δο­τούν τις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο