Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορ­μή την Παγκό­σμια Ημέ­ρα κατά του ρατσι­σμού, το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στα θύμα­τα των ρατσι­στι­κών επι­θέ­σε­ων και των διακρίσεων.

Με ανα­κοί­νω­σή του απευ­θύ­νει κάλε­σμα “συμπό­ρευ­σης και κοι­νού αγώ­να των Ελλή­νων εργα­ζο­μέ­νων με τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες εργά­τες, ενά­ντια στον κοι­νό ταξι­κό αντί­πα­λο, το κεφά­λαιο, τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις, τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις που τσα­κί­ζουν δικαιώ­μα­τα και ζωές την περί­ο­δο της ιμπε­ρια­λι­στι­κής «ειρή­νης» και ρίχνουν τους λαούς στα «σφα­γεία» των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων, όταν οι αντα­γω­νι­σμοί τους δεν μπο­ρούν να λυθούν αλλιώς” και τονί­ζει ότι “αυτοί ευθύ­νο­νται για τα εκα­τομ­μύ­ρια των ξερι­ζω­μέ­νων και για τους νεκρούς πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στα σύνο­ρα, όπως οι 16 που έχα­σαν τη ζωή τους, πριν λίγες μέρες, στο Αγαθονήσι”.

“Είναι οι ίδιες δυνά­μεις που καλ­λιερ­γούν τον εθνι­κι­σμό και το ρατσι­σμό, που εκτρέ­φουν τις — πολύ­τι­μες για το σύστη­μα — φασι­στι­κές εφε­δρεί­ες, όπως οι ναζι­στές της «Χρυ­σής Αυγής». Την ίδια στιγ­μή, πρα­κτι­κές όπως η πρό­σφα­τη αθώ­ω­ση μητρο­πο­λί­τη, παρά το ρατσι­στι­κό του παρα­λή­ρη­μα σε βάρος ομο­φυ­λο­φί­λων, ρίχνουν νερό στο μύλο του ρατσι­σμού και ανα­δει­κνύ­ουν την ανε­πάρ­κεια των όποιων “αντι­ρα­τσι­στι­κών νόμων”” υπο­γραμ­μί­ζει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες οικο­νο­μι­κούς μετα­νά­στες που ζουν κι εργά­ζο­νται σκλη­ρά στη χώρα μας, τους 50.000 εγκλω­βι­σμέ­νους πρό­σφυ­γες “από τις πολι­τι­κές της ΕΕ και τη συμ­φω­νία ΕΕ — Ελλά­δας — Τουρ­κί­ας”, να παλέ­ψουν μέσα από τα “ταξι­κά συν­δι­κά­τα” και τις άλλες λαϊ­κές συσπει­ρώ­σεις, να συμπο­ρευ­θούν στον αγώ­να με το ΚΚΕ για:

“- Τον απε­γκλω­βι­σμό των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών από τα νησιά και την Ελλά­δα και την ασφα­λή μετα­φο­ρά τους στις χώρες πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους.

- Ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες ζωής στους προ­σφυ­γι­κούς καταυ­λι­σμούς και τις δομές.

- Νομι­μο­ποί­η­ση των μετα­να­στών που ζουν κι εργά­ζο­νται στην Ελλά­δα με απλές και δωρε­άν διαδικασίες.

- Ισό­τι­μα εργα­σια­κά και κοι­νω­νι­κά δικαιώματα.

- Απο­μό­νω­ση των φασι­στών και ρατσιστών”.

“Οι εργα­ζό­με­νοι δεν έχου­με τίπο­τε να χωρί­σου­με με τα θύμα­τα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων και της καπι­τα­λι­στι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης, με τους άλλους λαούς. Αντί­θε­τα, σήμε­ρα που η πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση, αυξά­νει επι­κίν­δυ­να τις πιθα­νό­τη­τες για πολε­μι­κή εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο ο κοι­νός αγώ­νας για απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, από τη συμ­με­το­χή στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πολέ­μους, ενά­ντια στα σχέ­δια για αλλα­γές συνό­ρων. Για μια ζωή χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και πολέ­μους, χωρίς ρατσι­σμό και εθνι­κι­σμό” κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο