Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους «Big 4»

Ανα­κοί­νω­ση σχε­τι­κά με την χθε­σι­νή συνά­ντη­ση του υφυ­πουρ­γού Αθλη­τι­σμού, παρα­γό­ντων της FIFA-UEFA, με τους λεγό­με­νους «Big 4» (ΑΕΚ, Ολυ­μπια­κός, ΠΑΟΚ, Πανα­θη­ναϊ­κός) εξέ­δω­σε το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Άλλο ένα επει­σό­διο της σει­ράς “ποδό­σφαι­ρο-επι­χεί­ρη­ση” είδα­με χθες, με πρω­τα­γω­νι­στές τους μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τί­ες του χώρου και τον υφυ­πουρ­γό της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, που έρχε­ται για άλλη μια φορά να τους “χωρί­σει”, να τους “ρυθ­μί­σει” και να “βάλει τάξη” στα συγκρουό­με­να συμ­φέ­ρο­ντά τους, προ­κει­μέ­νου να απο­κα­τα­στή­σει την εικό­να που μάταια προ­σπα­θεί και αυτός, όπως και οι προ­κά­το­χοί του, να χτί­σει: Αυτή του ανα­γεν­νη­μέ­νου ποδο­σφαί­ρου. Και τι δεν ακού­σα­με μετά τις εκλο­γές, ότι θα απο­γειω­θεί το προ­ϊ­όν, ότι τώρα επι­τέ­λους θα υπάρ­ξει λύση, ότι θα υπάρ­ξει restart κ.ά. Τι ‘χες Γιάν­νη τι ‘χα πάντα!

Έχει βαρε­θεί ο κόσμος να ακού­ει τον υφυ­πουρ­γό της κάθε φορά κυβέρ­νη­σης να μιλά για κάθαρ­ση. Δεν μπο­ρούν να γίνουν σοβα­ρά βήμα­τα εάν δεν αντι­με­τω­πί­σεις την αιτία του προ­βλή­μα­τος που είναι η επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση στο ποδόσφαιρο.

Το VAR και η γραμ­μή του οφσάιντ είναι το περι­τύ­λιγ­μα του προ­βλή­μα­τος που στο εσω­τε­ρι­κό του κρύ­βει τη σαπί­λα των στη­μέ­νων, των κατευ­θυ­νό­με­νων στρα­τών, την ίδια ώρα που ο ένας παρά­γο­ντας βγά­ζει στη φόρα τα άπλυ­τα του άλλου, προ­κει­μέ­νου να κατο­χυ­ρώ­σει θέση στην κατη­γο­ρία και στα τηλε­ο­πτι­κά δικαιώματα.

Κι όμως συνε­χί­ζει και αυτή η κυβέρ­νη­ση τα προ­νό­μια και τις διευ­κο­λύν­σεις με το να μην εντάσ­σει τις ΠΑΕ στο υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης, για να ελέγ­χο­νται όπως όλες οι Ανώ­νυ­μες Εται­ρεί­ες και να μην έχουν ξεχω­ρι­στή αντι­με­τώ­πι­ση. Συνε­χί­ζει να διευ­ρύ­νει και να αγκα­λιά­ζει τον τζό­γο και το στοί­χη­μα ως τομέα ανά­πτυ­ξης, όπως λέει. Συνε­χί­ζει να διευ­κο­λύ­νει τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά τους σχέ­δια με το να τους παρα­χω­ρεί εκτά­σεις και εγκα­τα­στά­σεις, χωρίς να υπο­λο­γί­ζο­νται οι λαϊ­κές ανά­γκες για άθλη­ση, οι ανά­γκες των σωμα­τεί­ων ακό­μα και των αθλη­τών που κάνουν προ­ε­τοι­μα­σία για την Ολυ­μπιά­δα που έρχε­ται σε 6 μήνες.

Ο φίλα­θλος κόσμος έχει πεί­ρα πια. Γνω­ρί­ζει και δεν περι­μέ­νει κάτι το ουσια­στι­κό από τέτοιου είδους συνα­ντή­σεις, για­τί πολύ απλά δεν μπο­ρούν να λύσουν το πρό­βλη­μα αυτοί που απο­τε­λούν μέρος του, αυτοί που το δημιουργούν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο