Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για το απο­τέ­λε­σμα των γερ­μα­νι­κών εκλογών:

«Το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα στη Γερ­μα­νία δεν προ­μη­νύ­ει καμιά αλλα­γή υπέρ του γερ­μα­νι­κού λαού, του ελλη­νι­κού λαού και των άλλων λαών της Ευρώ­πης, όπως ισχυ­ρί­ζο­νται τα κόμ­μα­τα της ΕΕ στην Ελλά­δα. Το αντί­θε­το, σημα­το­δο­τεί στην “ατμο­μη­χα­νή” της ΕΕ και της Ευρω­ζώ­νης την έντα­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, με τον μαν­δύα της “πρά­σι­νης μετά­βα­σης” που θα κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν πολύ­μορ­φα οι εργα­ζό­με­νοι. Άλλω­στε, το σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό κόμ­μα της Γερ­μα­νί­ας, που πιθα­νά θα απο­τε­λεί τον κορ­μό της νέας κυβέρ­νη­σης, έχει μακρά παρά­δο­ση στην εφαρ­μο­γή αντερ­γα­τι­κών και αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών. Το γεγο­νός, δε, ότι “όλοι μπο­ρούν να πάνε με όλους”, προ­κει­μέ­νου να φτια­χτεί κυβερ­νη­τι­κό σχή­μα, τα λέει όλα.

Αυτή η κοι­νή τους στρα­τη­γι­κή τα δίνει όλα στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους για τη θωρά­κι­ση του γερ­μα­νι­κού κεφα­λαί­ου, στους σφο­δρούς αντα­γω­νι­σμούς του με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

Όσοι καλ­λιερ­γούν κάλ­πι­κες προσ­δο­κί­ες για “φιλο­λαϊ­κή στρο­φή της ΕΕ” ή για “θετι­κή εξέ­λι­ξη για τον ελλη­νι­κό λαό”, θα ψάχνουν πολύ σύντο­μα… σύν­νε­φο για να πέσουν».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο