Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου για τις ψεύτικες προσδοκίες

ΓΙΑ τη ΣΥΝΟΔΟ ΕΕ & τη ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ — ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι “πηγή” νέων μεγάλων κινδύνων

Έχουν εκτε­θεί ανε­πα­νόρ­θω­τα τα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου για την καλ­λιέρ­γεια ψεύ­τι­κων προσ­δο­κιών τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα απο­τε­λέ­σμα­τα της συνό­δου της ΕΕ και για τη συνο­μι­λία του Έλλη­να Πρω­θυ­πουρ­γού με τον πρό­ε­δρο των ΗΠΑ σημειώ­νει πως η εμπλο­κή της Ελλά­δας στα σχέ­δια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δεν απο­τε­λεί “ασπί­δα” για το λαό και τη χώρα, αλλά “πηγή” νέων μεγά­λων κιν­δύ­νων.

ΚΚΕ logoΟλό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

«Για μια ακό­μη φορά, απο­δεί­χτη­κε ότι η ΕΕ καθο­ρί­ζει τη στά­ση της στα παζά­ρια που εξε­λίσ­σο­νται με βάση τα συμ­φέ­ρο­ντα των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων και την προ­ώ­θη­ση της στρα­τη­γι­κής της σχέ­σης με την Τουρκία.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου έχουν εκτε­θεί ανε­πα­νόρ­θω­τα. Καλ­λιέρ­γη­σαν κι αυτή τη φορά ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες για τον ρόλο της ΕΕ και υπερ­φί­α­λες εκτι­μή­σεις για τις “κυρώ­σεις”, οι οποί­ες ουσια­στι­κά έχουν μετα­τρα­πεί σε “μπα­λά­κι του πινγκ πονγκ” που μετα­τί­θε­ται από τρί­μη­νο σε τρίμηνο.

Η εμπλο­κή της Ελλά­δας στα σχέ­δια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δεν απο­τε­λεί “ασπί­δα” για το λαό και τη χώρα, αλλά “πηγή” νέων μεγά­λων κινδύνων.
Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τη συνο­μι­λία του Έλλη­να Πρω­θυ­πουρ­γού με τον πρό­ε­δρο των ΗΠΑ.

Οι αμε­ρι­κά­νι­κες ανα­φο­ρές για τον ρόλο της Ελλά­δας στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, στα Δυτι­κά Βαλ­κά­νια και τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα συν­δέ­ο­νται με την όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και με την προ­ε­τοι­μα­σία της συνεκ­με­τάλ­λευ­σης στο Αιγαίο και την Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, προς όφε­λος των αμε­ρι­κά­νι­κων και ευρω­παϊ­κών ενερ­γεια­κών ομίλων.

Σημα­το­δο­τούν την επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, με σήμα κατα­τε­θέν αυτής της εμπλο­κής τον ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο της βάσης της Σούδας.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο