Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού Τζέφρι Πάιατ

«Ο εκπρό­σω­πος του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού είναι ανε­πι­θύ­μη­τος στην πόλη μας», τονί­ζει για τον πρέ­σβη των ΗΠΑ Τζέ­φρι Πάιατ η ΤΟ Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ με αφορ­μή την πρό­σκλη­σή του από το Δήμο Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη σε εκδή­λω­ση, στο πλαί­σιο της επο­νο­μα­ζό­με­νης 2ης Ενερ­γεια­κής Ακα­δη­μί­ας, που θα γίνει αύριο Παρα­σκευή 12 Απρίλη.

Σε ανα­κοί­νω­ση τονίζει:

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών.

Η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πήρε το παρά­ση­μο του “γεω­πο­λι­τι­κού μεντε­σέ” και του “καλύ­τε­ρου προ­τι­μώ­με­νου εταί­ρου” από τον πρέ­σβη των ΗΠΑ στην Ελλά­δα, ιδρώ­νει καθη­με­ρι­νά για να απο­δεί­ξει ότι το αξίζει.

Μάλι­στα, τις μέρες, που πριν 20 χρό­νια πραγ­μα­το­ποιού­νταν η ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στη Γιου­γκο­σλα­βία και ενώ το ΚΚΕ πραγ­μα­το­ποιού­σε μεγά­λη εκδή­λω­ση για να μην ξεχά­σου­με το έγκλη­μα, η “ΝΑΤΟι­κή αρι­στε­ρή” κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε:

- Την υπο­χρέ­ω­ση της χώρας μας για την επι­τή­ρη­ση του ενα­έ­ριου χώρου της Β. Μακε­δο­νί­ας, στην οποία όπως είπε ο κ. Τσί­πρας είναι ΝΑΤΟι­κή υπο­χρέ­ω­ση. Το επι­χεί­ρη­μα της ασφά­λειας της περιο­χής, που επι­κα­λέ­στη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός, είναι του­λά­χι­στον γελοίο, για­τί ουσια­στι­κά καλεί­ται ο ελλη­νι­κός λαός να πλη­ρώ­σει εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ευρώ για την υλο­ποί­η­ση της ΝΑΤΟι­κής επι­θε­τι­κής πολι­τι­κής στα Βαλ­κά­νια και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή. Ήδη η ελλη­νι­κή Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία επι­τη­ρεί το Μαυ­ρο­βού­νιο και τώρα τη Β. Μακε­δο­νία. Αυτό σημαί­νει “μεντε­σές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

- Τη μετα­τρο­πή του Λιμα­νιού της Θεσ­σα­λο­νί­κης σε νέο ορμη­τή­ριο των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών, με τη δυνα­τό­τη­τα των εγκα­τα­στά­σε­ών του να εξυ­πη­ρε­τούν τις μετα­κι­νή­σεις αμε­ρι­κα­νι­κών στρα­τευ­μά­των, τις οποί­ες μάλι­στα επι­θε­ώ­ρη­σε και ο γνω­στός “γυρο­λό­γος” πρέ­σβης των ΗΠΑ, Τζέ­φρι Πάιατ.

Ο εκπρό­σω­πος του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού είναι ανε­πι­θύ­μη­τος στην πόλη μας.

Και βέβαια τους αξί­ζει ακό­μα περισ­σό­τε­ρη επι­βρά­βευ­ση ως το καλύ­τε­ρο βαπο­ρά­κι των ΗΠΑ στα Βαλ­κά­νια και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, μιας και ο κύριος Τζέ­φρι, την Παρα­σκευή 12/4 είναι προ­σκα­λε­σμέ­νος από το Δ. Πυλαί­ας – Χορ­τιά­τη σε εκδή­λω­ση, στο πλαί­σιο της επο­νο­μα­ζό­με­νης 2ης Ενερ­γεια­κής Ακα­δη­μί­ας (Energy Union Future Leaders Academy). Εννο­εί­ται ανά­με­σα στους ομι­λη­τές θα παρα­βρί­σκο­νται και οι δήθεν αντί­πα­λοι στις ερχό­με­νες εκλο­γές: Ο υπουρ­γός Ενέρ­γειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στα­θά­κης, καθώς και στε­λέ­χη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για να συζη­τή­σουν τις ενερ­γεια­κές εξε­λί­ξεις στην Ελλά­δα και στην περιο­χή της ΝΑ Ευρώπης.

Πρό­κει­ται για εκδή­λω­ση που εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο της προ­ώ­θη­σης της “Ενερ­γεια­κής Ένω­σης”, της δια­μόρ­φω­σης δηλα­δή μιας κοι­νής ενερ­γεια­κής πολι­τι­κής προς όφε­λος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Όλα αυτά σε μια χρο­νι­κή περί­ο­δο που φου­ντώ­νουν οι αντα­γω­νι­σμοί μετα­ξύ ΕΕ — ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, Ρωσί­ας και Κίνας, με τον ενερ­γεια­κό πλού­το να απο­τε­λεί “κατα­λύ­τη” των διευ­θε­τή­σε­ων που μαγει­ρεύ­ο­νται σε βάρος των λαών (βλ. Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, αντα­γω­νι­σμός μονο­πω­λί­ων στη ΝΑ Μεσό­γειο — κυπρια­κή ΑΟΖ). Τα παρα­δείγ­μα­τα της Συρί­ας και της Ουκρα­νί­ας είναι ενδει­κτι­κά των απο­τε­λε­σμά­των που επι­φυ­λάσ­σουν για τους λαούς το ενερ­γεια­κό και γεω­πο­λι­τι­κό “παζά­ρι” μετα­ξύ των ιμπεριαλιστών.

Ο λαός της περιο­χής μας να πει ένα μεγά­λο ΟΧΙ σε αυτήν την επι­κίν­δυ­νη πολιτική

• Να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο. Να μη χρη­σι­μο­ποιεί­ται η Ελλά­δα ως ορμη­τή­ριο των ιμπεριαλιστών.

• Να κλεί­σουν η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλά­δα. Να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων. Να δυνα­μώ­σει η πάλη για την απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

• Δίνου­με μαζι­κή απά­ντη­ση στα γερά­κια του πολέ­μου, με αφορ­μή το κάλε­σμα συμ­με­το­χής στην Πορεία Ειρή­νης που διορ­γα­νώ­νει το Σάβ­βα­το 13 Απρί­λη στις 11 π.μ. η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ), στο πλαί­σιο της Πανελ­λα­δι­κής Ημέ­ρας Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής Δρά­σης της ΕΕΔΥΕ.

• Στις ερχό­με­νες εκλο­γές ψηφί­ζου­με τα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” για να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση, μπρο­στά οι ανά­γκες του λαού. Για αγω­νι­στές δίπλα στο λαό, Όχι υπη­ρέ­τες της αντι­λαϊ­κής πολιτικής.

Με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή διαφορά».

Δήμος Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη: Φιέ­στα με τον πρέ­σβη των ΗΠΑ και αξιω­μα­τού­χους της ΕΕ καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπείρωση»

ΕΔΥΕΘ: Το Σάβ­βα­το 13 Απρί­λη η Πορεία Ειρή­νης στη Θεσσαλονίκη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο