Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Αν της έχει απομείνει της κυβέρνησης ίχνος ευαισθησίας, να κλείσει τη Μόρια και όλα hotspot των νησιών

Σε ανα­κοί­νω­ση για τις απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες στα hotspots στη Μυτι­λή­νη το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι καταγ­γε­λί­ες των “Για­τρών χωρίς σύνο­ρα”, όπως και άλλες καταγ­γε­λί­ες φορέ­ων, οργα­νώ­σε­ων, του ΚΚΕ απο­δει­κνύ­ουν την απάν­θρω­πη πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, την ταύ­τι­σή της με όλες τις προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις στην αντι­με­τώ­πι­ση του Προ­σφυ­γι­κού. Δεί­χνουν επί­σης τις ολέ­θριες συνέ­πειες της συμ­φω­νί­ας ΕΕ — κυβέρ­νη­σης — Τουρκίας.

Απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση, αν της έχει απο­μεί­νει ίχνος ευαι­σθη­σί­ας, εδώ και τώρα να κλεί­σει τη Μόρια και όλα τα ΚΥΤ (hotspots) των νησιών. Να μετα­φερ­θούν άμε­σα στην ηπει­ρω­τι­κή Ελλά­δα, σε αξιο­πρε­πείς δομές φιλο­ξε­νί­ας, οι αιτού­ντες άσυ­λο, με προ­τε­ραιό­τη­τα στους ανη­λί­κους, έγκυ­ες γυναί­κες, ΑΜΕΑ, γενι­κά τις λεγό­με­νες ευά­λω­τες ομά­δες, με προ­ο­πτι­κή τη γρή­γο­ρη μετα­φο­ρά τους στις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους. Όλες οι δια­δι­κα­σί­ες κατά­θε­σης των αιτη­μά­των τους να γίνο­νται στην ηπει­ρω­τι­κή Ελλά­δα. Να επι­τα­χυν­θούν οι οικο­γε­νεια­κές επα­νε­νώ­σεις, χωρίς τα απάν­θρω­πα και απα­ρά­δε­κτα μηνιαία όρια και πλα­φόν και να μην εφαρ­μο­στεί η συμ­φω­νία που υπέ­γρα­ψε με τη Γερ­μα­νία για επα­να­προ­ω­θή­σεις αιτού­ντων άσυ­λο από τη Γερ­μα­νία στην Ελλάδα».

Επεί­γου­σα έκκλη­ση των Για­τρών Χωρίς Σύνο­ρα να σωθούν τα προ­σφυ­γό­που­λα της Μόριας – Εφιαλ­τι­κές οι συνθήκες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο