Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Απαράδεκτα και αντιδραστικά τα μέτρα για το προσφυγικό — μεταναστευτικό

«Τα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση για το προ­σφυ­γι­κό — μετα­να­στευ­τι­κό, στο όνο­μα δήθεν της αντι­με­τώ­πι­σης της κόλα­σης της Μόριας και των άλλων hotspots των νησιών, είναι απα­ρά­δε­κτα και αντι­δρα­στι­κά» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Όπως επι­ση­μαί­νει, «προ­βλέ­πουν επι­κίν­δυ­νη κλι­μά­κω­ση της κατα­στο­λής στα θαλάσ­σια και χερ­σαία σύνο­ρα, ακό­μη και με στρα­τιω­τι­κά μέσα, με τα γνω­στά απο­τε­λέ­σμα­τα περισ­σό­τε­ρων νεκρών κατα­τρεγ­μέ­νων ανθρώ­πων. Κλι­μά­κω­ση της κατα­στο­λής προ­βλέ­πε­ται και στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας, με τη γενί­κευ­ση της φυλά­κι­σης, που γίνε­ται ο κανό­νας για τη μετα­χεί­ρι­ση προ­σφύ­γων και μεταναστών».

«Με το νομο­σχέ­διο για το άσυ­λο, που θα φέρει για ψήφι­ση η κυβέρ­νη­ση, συρ­ρι­κνώ­νο­νται σε βαθ­μό εξα­φά­νι­σης τα όποια δικαιώ­μα­τα είχε αφή­σει ακό­μη όρθια η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ και οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις, εφαρ­μό­ζο­ντας και τις Οδη­γί­ες της ΕΕ. Αυτό σημα­το­δο­τούν οι δια­τά­ξεις για πλή­ρη στέ­ρη­ση του δικαιώ­μα­τος αίτη­σης ασύ­λου από όσους δεν έχουν το λεγό­με­νο προ­σφυ­γι­κό προ­φίλ, για αλλα­γή των κρι­τη­ρί­ων “ευα­λω­τό­τη­τας” που είχε επι­χει­ρή­σει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ισο­δυ­να­μούν με περισ­σό­τε­ρο εγκλω­βι­σμό στα νησιά, για κατάρ­γη­ση της έφε­σης, για σύν­θε­ση των επι­τρο­πών προ­σφυ­γών απο­κλει­στι­κά από δικα­στές, για απέ­λα­ση με τη παρα­μι­κρή αντίρ­ρη­ση» προ­σθέ­τει η ανακοίνωση.

«Να πάρει πίσω η κυβέρ­νη­ση τα αντι­δρα­στι­κά μέτρα. Να κλεί­σει η Μόρια και όλα τα hotspots των νησιών. Όχι στη συμ­φω­νία ΕΕ-Τουρ­κί­ας που εγκλω­βί­ζει ανθρώ­πους στα νησιά. Να μετα­φερ­θούν οι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες σε αξιο­πρε­πείς δομές φιλο­ξε­νί­ας της ηπει­ρω­τι­κής Ελλά­δας και στις χώρες πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους, ενά­ντια στο Δου­βλί­νο και όλες τις Οδη­γί­ες και Συμ­φω­νί­ες της ΕΕ. Σεβα­σμός των δικαιω­μά­των των προ­σφύ­γων που προ­βλέ­πει η Συν­θή­κη της Γενεύ­ης. Σεβα­σμός των δικαιω­μά­των των αιτού­ντων άσυ­λο και των μετα­να­στών» κατα­λή­γει το ΚΚΕ στην ανα­κοί­νω­σή του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο