Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η δικαστική απόφαση για την επίθεση της Χρυσής Αυγής έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τη σημε­ρι­νή απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου για την επί­θε­ση της Χρυ­σής Αυγής έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκα­δά το Γρα­φείο Τύπου της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τη σημε­ρι­νή απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση του Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, σχε­τι­κά με την επί­θε­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκα­δά, το Νοέμ­βρη του 2012, με την επι­βο­λή ποι­νών στα δύο από τα τρία θύμα­τα, αθω­ώ­νο­ντας μόνο τον έναν, παρά το ότι η πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως ήταν να αθω­ω­θούν τα θύμα­τα της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης. Ταυ­τό­χρο­να μεί­ω­σε την ποι­νή των δύο Χρυσαυγιτών.

Θυμί­ζου­με ότι τα μέλη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, εξο­πλι­σμέ­νοι με λοστούς, γκλο­μπς και μαχαί­ρια, είχαν επι­τε­θεί σε μαθη­τές και μέλη της ΚΝΕ και είχαν τραυ­μα­τί­σει έναν μαθη­τή και ένα φοι­τη­τή, οι οποί­οι καλού­σαν σε 48ωρη απερ­γία, σύμ­φω­να και με την από­φα­ση που είχε πάρει το 15μελές Μαθη­τι­κό Συμ­βού­λιο του σχολείου.

Η απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση, που ουσια­στι­κά εξι­σώ­νει για ακό­μα μία φορά τον θύτη με το θύμα, απο­δει­κνύ­ει την ανο­χή προς την Χρυ­σή Αυγή από τμή­μα­τα του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, την ώρα μάλι­στα που καθυ­στε­ρεί η δίκη της για σύστα­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, δολο­φο­νί­ες, ξυλο­δαρ­μούς κλπ. και της δίνει το δικαί­ω­μα να θεω­ρεί παρό­μοιες απο­φά­σεις σαν νομι­μο­ποί­η­ση της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης της.

Μεγά­λη ευθύ­νη γι’ αυτά τα επα­να­λαμ­βα­νό­με­να κρού­σμα­τα αθώ­ω­σης της ΧΑ έχει και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα που ‑αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδα­χθεί κι απ’ το γεγο­νός ότι ιστο­ρι­κά η πολι­τι­κή κατευ­να­σμού κι ανο­χής απέ­να­ντι στο ναζι­σμό συνέ­βα­λε στο δυνά­μω­μά του.

Οι εργα­ζό­με­νοι και η νεο­λαία να βγά­λουν τα συμπε­ρά­σμα­τά τους. Με μεγα­λύ­τε­ρη ορμή και μαχη­τι­κό­τη­τα να οργα­νώ­σουν τους αγώ­νες τους ενά­ντια στις αντερ­γα­τι­κές και αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές της κυβέρ­νη­σης και του κεφα­λαί­ου. Να απο­κα­λύ­ψουν και να απο­μο­νώ­σουν απο­φα­σι­στι­κά την εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή και τις δολο­φο­νι­κές της πρακτικές.

Καμιά δικα­στι­κή από­φα­ση, καμιά απει­λή και δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής, δεν πρό­κει­ται να κάμ­ψουν τον αγώ­να των κομ­μου­νι­στών ενά­ντια σ’ αυτό το ναζι­στι­κό — εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα και στο σύστη­μα που το γέν­νη­σε και το χρη­σι­μο­ποιεί σαν το μακρύ του χέρι».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο