Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η προσπάθεια Μητσοτάκη να βάλει στο ίδιο τσουβάλι ειδεχθή εγκλήματα και δημόσιες συναθροίσεις

Σε σχό­λιό του για την ομι­λία του Κυρ. Μητσο­τά­κη σε εκδή­λω­ση του υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει: 

«Η προ­σπά­θεια του κυρί­ου Μητσο­τά­κη να βάλει ουσια­στι­κά στο ίδιο “τσου­βά­λι” τα ειδε­χθή κι ανα­τρι­χια­στι­κά εγκλή­μα­τα που έρχο­νται στο φως, με τις “δημό­σιες συνα­θροί­σεις” και άλλες εκδη­λώ­σεις της μαζι­κής λαϊ­κής δρά­σης, ως πρά­ξεις που δήθεν απει­λούν την “τάξη” και την “ασφά­λεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απα­ρά­δε­κτη, αλλά δεί­χνει και τι θεω­ρεί η κυβέρ­νη­ση “έγκλη­μα” και ποιους αντι­με­τω­πί­ζει ως “εγκλη­μα­τί­ες”.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλω­στε, ίδρυ­σε την πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία. Γι’ αυτό σέρ­νει στα δικα­στή­ρια συν­δι­κα­λι­στές ως εγκλη­μα­τί­ες του κοι­νού ποι­νι­κού δικαί­ου. Γι’ αυτό αντι­με­τω­πί­ζει τους εργα­τι­κούς αγώ­νες με βία και κατα­στο­λή. Αλλά και γι’ αυτό συγκα­λύ­πτει εγκλή­μα­τα αστυ­νο­μι­κών, όπως η καταγ­γε­λία βια­σμού στο ΑΤ Ομο­νοί­ας, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας το ως “κατά­χρη­ση εξουσίας”.

Εξί­σου απα­ρά­δε­κτη κι ενδει­κτι­κή του πυρή­να της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής είναι και η προ­σπά­θεια να ανα­τε­θούν στην αστυ­νο­μία ρόλοι, που αντι­κει­με­νι­κά δεν έχει, υπο­κα­θι­στώ­ντας τις υπο­βαθ­μι­σμέ­νες υπη­ρε­σί­ες πρό­λη­ψης, κοι­νω­νι­κής προ­στα­σί­ας και στή­ρι­ξης των θυμάτων».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο