Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Απαράδεκτο να συναντιέται με τους ναζί της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Σε σχό­λιό του για τη συνά­ντη­ση του προ­έ­δρου του Επαγ­γελ­μα­τι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης Μιχά­λη Ζορ­πί­δη με μέλη της Χρυ­σής Αυγής, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Είναι απα­ρά­δε­κτο που ο πρό­ε­δρος του Επαγ­γελ­μα­τι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, κ. Μιχά­λης Ζορ­πί­δης, δέχε­ται να συνα­ντιέ­ται με εκπρο­σώ­πους της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής. Είναι προ­κλη­τι­κό επί­σης για τους χιλιά­δες επαγ­γελ­μα­τί­ες που εκπρο­σω­πεί να επι­κα­λεί­ται τους “τύπους”» για δικαιο­λο­γία. Να του θυμί­σου­με ότι δεν “καλού­νται παντού” οι εκπρό­σω­ποι της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, αντί­θε­τα δεν γίνο­νται δεκτοί από εκα­το­ντά­δες σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και άλλες μαζι­κές οργα­νώ­σεις σε όλη τη χώρα, δεν τους παρα­χω­ρού­νται χώροι από δημο­τι­κές αρχές με κομ­μου­νι­στές δημάρχους.

Zorpidis neonazi

Ο πρό­ε­δρος του Επαγ­γελ­μα­τι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Μ. Ζορ­πί­δης με μέλη της ναζι­στι­κής οργάνωσης.

Από την άλλη, πάει πολύ να δια­μαρ­τύ­ρε­ται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσ­σα­λο­νί­κης για την παρα­πά­νω συνά­ντη­ση και να απο­ρεί πώς είναι δυνα­τόν ο κ. Ζορ­πί­δης να συνα­ντιέ­ται με εκπρο­σώ­πους της Χρυ­σής Αυγής. Ξεχνούν ότι οι ίδιοι συγκυ­βερ­νού­σαν μέχρι πρό­τι­νος με ακρο­δε­ξιούς; Ξεχνούν ότι στε­λέ­χη τους χαριε­ντί­ζο­νται με στε­λέ­χη της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, ότι υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής τους και υπουρ­γός βρα­βεύ­τη­κε πρό­σφα­τα από τον γνω­στό για τα κηρύγ­μα­τα μίσους και τον ρατσι­στι­κό του λόγο μητρο­πο­λί­τη Αμβρό­σιο; Κάνουν πως δεν γνω­ρί­ζουν ότι στε­λέ­χη τους συνυ­πάρ­χουν σε ψηφο­δέλ­τια σε δήμους και Περι­φέ­ρειες με ακρο­δε­ξιούς και ενώ είναι η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ που έχει σοβα­ρές ευθύ­νες για την καθυ­στέ­ρη­ση της δίκης της εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Τέρ­μα η κοροϊ­δία. Ούτε τα δήθεν “προ­ο­δευ­τι­κά μέτω­πα” του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δυνά­μεις όπως η ΝΔ και άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα που ψαρεύ­ουν στα βρω­μό­νε­ρα του εθνι­κι­σμού και του ρατσι­σμού μπο­ρούν να δώσουν τη μάχη ενά­ντια στο φασι­σμό και την ακρο­δε­ξιά. Μόνο το ΚΚΕ απο­τε­λεί συνε­πή αντί­πα­λο της Χρυ­σής Αυγής, για­τί αντι­πα­λεύ­ει το σύστη­μα που θρέ­φει και χρειά­ζε­ται το φασι­στι­κό ρεύ­μα, για­τί μπαί­νει μπρο­στά καθη­με­ρι­νά για να απο­μο­νω­θούν οι φασί­στες από το λαό σε κάθε γει­το­νιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο