Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Αποτρόπαια και καταδικαστέα η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στην Πιερία

Καλού­με το λαό να απο­μο­νώ­σει τέτοιες ομά­δες, που απο­τε­λούν νέα εκδο­χή ταγ­μά­των εφό­δου τονί­ζει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ σε σχό­λιο για το γεγο­νός με τις χει­ρο­πέ­δες στον διευ­θυ­ντή γυμνα­σί­ου στο Αιγί­νιο Πιε­ρί­ας. Επι­ση­μαί­νει πως είναι τερά­στιες οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης που με τις παλι­νω­δί­ες της για την παν­δη­μία και τον εμβολιασμό,αφήνει έδα­φος να ανα­πτυ­χθούν ανορ­θο­λο­γι­κές και σκο­τα­δι­στι­κές από­ψεις και πρακτικές.

«Η επί­θε­ση στον διευ­θυ­ντή γυμνα­σί­ου στο Αιγί­νιο Πιε­ρί­ας είναι ενέρ­γεια απο­τρό­παια και κατα­δι­κα­στέα. Πρό­κει­ται για ομά­δες που, όποιο τίτλο και αν χρη­σι­μο­ποιούν, απο­τε­λούν νέα εκδο­χή ταγ­μά­των εφό­δου. Η άρνη­ση της μάσκας και των εμβο­λί­ων, που επι­κα­λού­νται, είναι το όχη­μα μέσα από το οποίο προ­σπα­θούν να περά­σουν φασι­στι­κές αντι­λή­ψεις και πρα­κτι­κές, οι οποί­ες εκπο­ρεύ­ο­νται από συγκε­κρι­μέ­να μορ­φώ­μα­τα. Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται και από άλλες τέτοιες κινή­σεις, από αντί­στοι­χες ομά­δες, όπως τα ναζι­στι­κά εμβα­τή­ρια στην συγκέ­ντρω­ση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτο­γρα­φί­ες του — γνω­στού γι’ αυτές τις από­ψεις — προ­έ­δρου του σωμα­τεί­ου του ΑΧΕΠΑ με το μόρ­φω­μα του Κασι­διά­ρη κλπ.

Είναι τερά­στιες οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης που όλο αυτό το διά­στη­μα, με την έλλει­ψη ουσια­στι­κής και τεκ­μη­ριω­μέ­νης ενη­μέ­ρω­σης, τις παλι­νω­δί­ες σε σχέ­ση με τα μέτρα αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας και τον εμβο­λια­σμό, αφή­νει έδα­φος να ανα­πτυ­χθούν ανορ­θο­λο­γι­κές και σκο­τα­δι­στι­κές από­ψεις και πρα­κτι­κές. Με την στά­ση της ενι­σχύ­ει όλες αυτές τις δυνά­μεις που απο­τε­λούν “βολι­κό αντί­πα­λο”, ώστε να κρύ­ψει τις πραγ­μα­τι­κές της ευθύ­νες για τις τερά­στιες ελλεί­ψεις και τα κενά στο δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας και στην αντι­με­τώ­πι­ση της πανδημίας.

Καλού­με το λαό της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας να απο­μο­νώ­σει τέτοιες ομά­δες. Να διεκ­δι­κή­σει την άμε­ση ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας με προ­σω­πι­κό και μέσα, την επί­τα­ξη χωρίς κανέ­να κόστος του ιδιω­τι­κού τομέα της υγεί­ας. Μέτρα προ­στα­σί­ας στα σχο­λεία, τις σχο­λές, στους χώρους δου­λειάς τα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, σε όλους τους χώρους δια­σπο­ράς. Καθο­λι­κό πρό­γραμ­μα δημό­σιου — δωρε­άν εμβο­λια­σμού, επι­στη­μο­νι­κά τεκ­μη­ριω­μέ­νη εμβο­λια­στι­κή εκστρα­τεία με προ­σω­πο­ποι­η­μέ­νη ενη­μέ­ρω­ση και κέντρο ελέγ­χου και φαρμακοεπαγρύπνησης.»

Αιγί­νιο: “Έλλη­νες Αυτό­χθο­νες Ιθα­γε­νείς” «συνέ­λα­βαν» το διευ­θυ­ντή του γυμνασίου!!!

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο