Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ασφάλεια και σταθερότητα για τον λαό είναι ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για ζωή και δουλειά με δικαιώματα

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την επί­σκε­ψη του Κ. Μητσο­τά­κη στον Έβρο και την αντι­πα­ρά­θε­ση για τον «φρά­χτη», το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Και μόνο το γεγο­νός ότι ο κ. Μητσο­τά­κης δια­φη­μί­ζει τον φρά­χτη στον Έβρο ως παρά­γο­ντα προ­σέλ­κυ­σης ψηφο­φό­ρων από ακρο­δε­ξιά κόμ­μα­τα, δεί­χνει το πως αντι­λαμ­βά­νε­ται την πολι­τι­κή για τους πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, απο­σιω­πούν την αιτία του προ­βλή­μα­τος και προ­σπα­θούν να συγκα­λύ­ψουν τη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή τους σε βάρος των χιλιά­δων ξερι­ζω­μέ­νων, που είναι τα θύμα­τα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων και της εξαθλίωσης.Άλλωστε, η έντα­ση της κατα­στο­λής στα σύνο­ρα, με ενι­σχυ­μέ­νη Frontex και με φυσι­κούς ή “αόρα­τους” φρά­χτες, οι απε­λά­σεις, ο εγκλω­βι­σμός σε hot spot δια­λο­γής και πάνω από όλα η πιστή προ­σή­λω­ση στην απα­ρά­δε­κτη Κοι­νή Δήλω­ση ΕΕ — Τουρ­κί­ας και τον Κανο­νι­σμό του Δου­βλί­νου, απο­τέ­λε­σε κοι­νό παρο­νο­μα­στή και των δύο.

Και είναι ακρι­βώς αυτή η πολι­τι­κή, που έχει μετα­τρέ­ψει τον Έβρο και το Αιγαίο σε τάφο χιλιά­δων νεκρών και την χώρα σε απο­θή­κη ανθρώ­πι­νων ψυχών. Ταυ­τό­χρο­να, βγά­ζει μάτι η κοι­νή στή­ρι­ξη τους στην πολι­τι­κή της ΕΕ για τις λεγό­με­νες “νόμι­μες οδούς μετα­νά­στευ­σης” με τις δια­κρα­τι­κές συμ­φω­νί­ες σύγ­χρο­νου σκλα­βο­πά­ζα­ρου, για να βρί­σκουν φθη­νά εργα­τι­κά χέρια το κεφά­λαιο και οι μεγαλοξενοδόχοι.

Ασφά­λεια και στα­θε­ρό­τη­τα για τον λαό είναι ο κοι­νός αγώ­νας Ελλή­νων και ξένων εργα­τών για ζωή και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, με δυνα­τό ΚΚΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο